Πούτιν: Απαγορεύει στον Τζόνσον την είσοδο στη Ρωσία

Αντίποινα Μόσχας στο Λονδίνο για τις κυρώσεις

Φωτογραφίες από τη συνάντηση Ζελένσκι - Τζόνσον στο Κίεβο/ Βίντεο: Reuters

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, του υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας και άλλων δέκα μελών της βρετανικής κυβέρνησης και πολιτικών.

Η απόφαση ελήφθη «υπό το φως της πρωτόγνωρης εχθρικής δράσης της βρετανικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα της επιβολής κυρώσεων εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, όπου προστίθεται ότι θα διευρύνει σύντομα τον κατάλογο.

Η Ρωσία προειδοποιεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Οι Ουκρανοί περιμένουν αντίποινα

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο 9 Απριλίου ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε στο Κίεβο και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αργότερα, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο twitter ότι σχεδιάζεται ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικ ής ενίσχυσης για την Ουκρανία. «Είναι απόδειξη της δέσμευσής μας στον αγώνα αυτής της χώρας εναντίον της βάρβαρης εκστρατείας της Ρωσίας», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανάρτησε στο Facebook ανακοίνωση για τη συνάντησή του με τον Μπόρις Τζόνσον.

Στην ανάρτησή του, ο Ουκρανός πρόεδρος έγραψε: «Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είναι ένας από τους πιο ηθικούς αντιπάλους της ρωσικής εισβολής, πρωτοπόρος στην πίεση μέσω των κυρώσεων στη Ρωσία και στην αμυντική υποστήριξη της Ουκρανίας. Καλώς ήρθες στο Κίεβο φίλε μου!»,

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top