Όλη η αλήθεια για τη «χειραψία» του Joe Biden μετά από ομιλία του

Το viral βίντεο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Στιγμιότυπο από βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού WFMY News 2 YouTube

Viral είχε γίνει περίπου στα μέσα  Απριλίου ένα βίντεο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, από την ομιλία του στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας. 

Σύμφωνα με το site ellinikahoaxes.gr: «Σε πληθώρα δημοσιευμάτων ιστοσελίδων ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στο Facebook, εντοπίζουμε βίντεο από ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, συνοδευόμενο από τον ισχυρισμό πως ο τελευταίος έκανε μια “αόρατη” χειραψία χωρίς να βρίσκεται κάποιος άλλος δίπλα του. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής, καθώς στην πραγματικότητα η κίνηση του J. Biden αποτέλεσε χαιρετισμό προς το κοινό που βρισκόταν πίσω από το βήμα, το οποίο δεν φαίνεται από τη γωνία λήψης του επίμαχου βίντεο».

Τζο Μπάιντεν χειραψία στο κενό

«Η κίνηση του J. Biden αποτέλεσε χαιρετισμό προς το κοινό που βρισκόταν πίσω από το βήμα, το οποίο δεν φαίνεται από τη γωνία λήψης του επίμαχου βίντεο», τονίζουν τα ellinikahoaxes.gr

Τι ισχύει

Όπως αναφέρουν στη συνέχεια τα ellinikahoaxes.gr: «Αρχικά, ο επίμαχος ισχυρισμός, καθώς και το βίντεο που τον συνοδεύει, προέρχονται από άρθρο της ενημερωτικής ιστοσελίδας The Sun, ενώ ορισμένα δημοσιεύματα επικαλούνται πανομοιότυπο βίντεο που αναρτήθηκε σε άρθρο της Daily Mail.

Το επικαλούμενο απόσμασμα δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα της ομιλίας του J. Biden στο Γεωπονικό και Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Greensboro, το οποίο επισκέφθηκε στις 14 Απριλίου 2022. Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό που διαδίδεται από τα εξεταζόμενα δημοσιεύματα, ο Joe Biden δεν προέταξε το χέρι του με σκοπό να κάνει χειραψία σε κάποιον.

Στην πραγματικότητα, ο J. Biden χαιρέτησε το κοινό που βρισκόταν δεξιά και αριστερά πίσω από το σημείο του βήματος, το οποίο δεν φαίνεται στο επίμαχο βίντεο.

Όπως βλέπουμε στο στιγμιότυπο που ακολουθεί, μια πιο μακρινή λήψη δείχνει ότι πίσω από τον J. Biden και εκατέρωθεν του βήματος, βρίσκεται κοινό που τον χειροκροτεί μετά το τέλος της ομιλίας του».

[Στιγμιότυπο από βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού WFMY News 2 YouTube.]

Στιγμιότυπο από βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού WFMY News 2 YouTube

*Το κείμενο αυτό έχει διορθωθεί αποκαθίστωντας την αλήθεια. Όπως αναφέρουν και τα ellinikahoaxes.gr : «ο ισχυρισμός πως ο J. Biden έκανε κίνηση για χειραψία ενώ δεν βρισκόταν κανείς δίπλα του είναι ψευδής. Στην πραγματικότητα, ο J. Biden χαιρέτησε το κοινό που βρισκόταν αριστερά και δεξιά πίσω από το σημείο του βήματος, το οποίο δεν φαίνεται από τη γωνία λήψης του βίντεο που χρησιμοποιείται προς υποστήριξη του εν λόγω ισχυρισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top