Ο Τζόνσον γελούσε ενώ μιλούσαν για το δράμα των προσφύγων της Ουκρανίας

Το βίντεο με τον Βρετανό πρωθυπουργό προκάλεσε αντιδράσεις

Ουκρανία - ο Τζόνσον γελά και κάνει γκριμάτσες σε ομιλία για τους πρόσφυγες

Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Σε αυτό φαίνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, να ξεσπά σε γέλια και να... κάνει γκριμάτσες, την ώρα που ο Καγκελάριος του Θησαυροφυλακίου Ρίσι Σουνάκ μιλούσε στο βρετανικό κοινοβούλιο για το δράμα των προσφύγων στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, όταν ο Σουνάκ ξεκίνησε τη δήλωσή του για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ο Τζόνσον, που μόλις είχε κατέβει από το βήμα, έτρεμε από τα γέλια και έκανε μορφασμούς επί σχεδόν 15 δευτερόλεπτα.

 

«Καθώς στέκομαι εδώ, άνδρες, γυναίκες και παιδιά είναι στριμωγμένοι σε υπόγεια σε όλη την Ουκρανία αναζητώντας προστασία», έλεγε ο Σουνάκ, ενώ ο Τζόνσον έσπαγε πλάκα. 

Ουκρανία: Μπόρις Τζόνσον - γέλια

Σάλος με τα γέλια του Βρετανού πρωθυπουργού, την ώρα που συζήτησης για το δράμα των προσφύγων

Η βουλευτής της αντιπολίτευσης Λέιλα Μόραν καταδίκασε έντονα τη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού: «Όλα είναι αστεία για τον Μπόρις Τζόνσον. Τα "καραγκιοζιλίκια" του μάς ντροπιάζουν ως χώρα. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Ουκρανούς. Η γενναιότητά τους είναι το ακριβώς αντίθετο από την παιδιάστικη συμπεριφορά του Τζόνσον».

Τζόνσον: «Ο Πούτιν πέρασε την κόκκινη γραμμή της βαρβαρότητας»

«Ο Πούτιν πέρασε την κόκκινη γραμμή της βαρβαρότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, προσερχόμενος στην Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προστατευτούν», προσέθεσε.

Νωρίτερα, ο Τζόνσον δήλωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι θα αυξήσουν τις οικονομικές πιέσεις στη Ρωσία, εξετάζοντας αν μπορούν να γίνουν περισσότερα για να εμποδίσουν την πρόσβαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στα αποθέματα χρυσού, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι δυτικές κυρώσεις οδήγησαν στο πάγωμα μεγάλου μέρους από τους ύψους 640 δισεκατομμυρίων δολαρίων πόρους της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, στον αποκλεισμό ορισμένων τραπεζών από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT και στην πρόκληση πλήγματος στο ρούβλι.

«Χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Και ως εκ τούτου χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα οικονομικά. Για παράδειγμα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα ώστε να τον σταματήσουμε να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του χρυσού, επιπροσθέτως των αποθεμάτων του σε ρευστό;», συνέχισε.

Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε τώρα, ιδιαίτερα σε πράγματα όπως ο χρυσός, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι μπορούμε να συντομεύσουμε τον πόλεμο.

Ο Τζόνσον σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σωστά ότι η Ρωσία είναι ένοχη για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top