Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάγγελμα Μακρόν προς τους Γάλλους το βράδυ

Στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Τα τρία αιτήματα του Μακρόν και οι όροι του Πούτιν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία

Διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό θα απευθύνει σήμερα στις 21:00 ώρα Ελλάδας ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, θα αναφερθεί στο ουκρανικό ζήτημα. Το προηγούμενο διάγγελμα του Μακρόν ήταν στις 24 Φεβρουαρίου, όπου είχε δεσμευτεί πως θα ενημερώνει τακτικά τη γαλλική κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Τα τρία αιτήματα του Μακρόν και οι όροι του Πούτιν

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο διάγγελμα είχε αναφέρει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας «πόλεμος που θα διαρκέσει».

«Ο πόλεμος στην Ευρώπη επέστρεψε» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζει «σχέδιο ανθεκτικότητας» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που θα προκαλέσει ο πόλεμος. Οι κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία επηρεάζουν τις εμπορικές συναλλαγές και πιο συγκεκριμένα τις εξαγωγές γαλλικών προϊόντων όπως το κρασί, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε προηγούμενη επικοινωνία του Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε την παύση του πυρός στην Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο να θέτει όρους για τη «διευθέτηση» της κατάστασης. Ειδικότερα, ζήτησε την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την αποστρατικοποίηση και εξάλειψη των Ναζί του ουκρανικού κράτους, ουδέτερο καθεστώς στο Κίεβο, αλλά και αποζημίωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top