Ουκρανία: Επικοινωνία Ζελένσκι με Μπάιντεν

Ομιλία Μπάιντεν σε Κογκρέσο: Θα κάνει κάλεσμα για παγκόσμια ενότητα

Επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τη στήριξή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνομίλησε μαζί του σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την αμυντική βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία.

«Πρέπει να σταματήσουμε τον εισβολέα το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο Ζελένσκι στο twitter.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε στο CNN μέσα από καταφύγιο στο Κίεβο.

«Η Ουκρανία είναι η καρδιά της Ευρώπης και τώρα νομίζω ότι η Ευρώπη βλέπει ότι η Ουκρανία είναι κάτι ξεχωριστό γι' αυτόν τον κόσμο. Γι' αυτό ο κόσμος δεν πρέπει να τη χάσει», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος προέτρεψε τον Αμερικανό ομόλογό του να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στη Ρωσία στην ομιλία του στο Κογκρέσο, η οποία θα γίνει τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.

Κάλεσμα για παγκόσμια ενότητα θα κάνει ο Μπάιντεν

Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν θα τονίσει τη σημασία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ όσο και στο εσωτερικό, δεδομένου του πολωμένου πολιτικού περιβάλλοντος.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν θα «περιγράψει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να συσπειρώσουμε τον κόσμο για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία»

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν θα γίνει στις 21.00, ώρα ΗΠΑ (04.00 ώρα Ελλάδας).

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης, οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για 4ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, αυτή τη φορά στα ενεργειακά, εάν επαναληφθούν οι απειλές για χρήση πυρηνικών.

Παράλληλα, θα παραδώσουν άμεσα όπλα στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν να παρέχουν οικονομική βοήθεια στη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top