Disney, Warner Bros και Sony σταματούν τις προβολές στη Ρωσία

Λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ανθρωπιστικής κρίσης

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Εικόνες χάους στο Κίεβο - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/2)

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τους βομβαρδισμούς που μαίνονται στη χώρα για έκτη συνεχή ημέρα, σύσσωμος ο δυτικός κόσμος προχωρά σε ολοένα και μεγαλύτερο εμπάρκο σε ρωσικά προϊόντα, αλλά και ακυρώσεις ρωσικών θεατρικών παραστάσεων.

Εμπάργκο της Ελλάδας σε Ρώσους καλλιτέχνες - Μποϊκοτάζ και στην Ευρώπη

Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα, οι Warner Bros, Disney και Sony σταμάτησαν την προβολή ταινιών στους ρωσικούς κινηματογράφους. Αυτό σημαίνει ότι οι κυκλοφορίες των μεγάλων ταινιών «The Batman», «Turning Red» και «Morbius» δε θα πραγματοποιηθούν τελικά, παρόλο που είχε προγραμματιστεί το αντίθετο. 

Η υπερπαραγωγή της Warner Bros «The Batman» αναμενόταν να κυκλοφορήσει στη Ρωσία την ερχόμενη Παρασκευή. «Υπό το πρίσμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η Warner Media διακόπτει την κυκλοφορία της ταινίας μεγάλου μήκους “The Batman” στη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Από την πλευρά της, η Disney καθυστέρησε τη ρωσική κυκλοφορία της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Pixar, «Turning Red». «Δεδομένης της απρόκλητης εισβολής στην Ουκρανία και της τραγικής ανθρωπιστικής κρίσης, διακόπτουμε την κυκλοφορία των ταινιών στους κινηματογράφους στη Ρωσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Disney.

Ο γιγαντιαίος κολοσσός της ψυχαγωγίας πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με τις μη κυβερνητικές του οργανώσεις για την παροχή «επείγουσας βοήθειας και άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες».

Η Sony σταμάτησε επίσης την κυκλοφορία του «Morbius» της Marvel στη χώρα. «Δεδομένης της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία και της συνακόλουθης αβεβαιότητας και ανθρωπιστικής κρίσης που εκτυλίσσεται στην περιοχή, θα σταματήσουμε τις προγραμματισμένες θεατρικές μας κυκλοφορίες στη Ρωσία. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί και ελπίζουμε ότι αυτή η κρίση θα επιλυθεί γρήγορα», δήλωσε εκπρόσωπος της Sony στο BBC.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top