Αμερικανοί πιλότοι εκπαιδεύονται από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού

Η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία στα Δωδεκάνησα

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στη χώρα μας για να ενημερώσουν την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας για τα αεροσκάφη F-35. Την ίδια στιγμή, Αμερικανοί πιλότοι εκπαιδεύονται από έμπειρα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού σε διαφυγή από βυθιζόμενο ελικόπτερο.    

Η Ελλάδα εξοπλίζεται με μαχητικά αεροσκάφη F-35

Αμερικανοί ελικοπτεράδες πετούν αυτήν την εποχή πάνω από το Αιγαίο σε ασκήσεις. Γι’ αυτό και εκπαιδεύονται μέρα και νύχτα πως να διαφύγουν από βυθιζόμενο ελικόπτερο.

Η εκπαίδευση των Αμερικανών πιλότων γίνεται από Έλληνες εκπαιδευτές στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού μας Ναυτικού, στο Κοτρώνι Μαραθώνα. Παρόμοια εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει πουθενά αλλού στα Βαλκάνια.  

O Tζοναθαν Ρος - Αμερικάνος πιλότος είπε στο Star: «Οι εκπαιδευτές είναι πολύ έμπειροι και πολύ ήρεμοι, κάτι που είναι σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις, που είναι τρομακτικές. Να είσαι ανάποδα, μέσα στο νερό, στο σκοτάδι και να προσπαθείς να διαφύγεις».

Κινητικότητα για τα αεροσκάφη f-35

Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι της Lockheed Martin για τα F-35. Αύριο ενημερώνουν το ΓΕΑ, μεθαύριο πάνε στη Λάρισα και την Παρασκευή ενημερώνουν τον υπουργό Άμυνας στο Πεντάγωνο.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι αμφισβητούν τώρα την ελληνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα.

Δείτε εδώ ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top