Βασίλισσα Ελισάβετ: Οργανώνει τελετή μνήμης για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Θα περάσει τα Χριστούγεννα μόνο με τον Κάρολο λόγω της Όμικρον

Μια θρησκευτική τελετή στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, θα οργανωθεί την άνοιξη στο αββαείο του Ουεστμίνστερ, στην καρδιά του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε το παλάτι παραμονές των πρώτων Χριστουγέννων που θα περάσει η βασίλισσα μετά τον θάνατό του πρίγκηπα Κάρολου.

Τα «γαλαζοαίματα» σενάρια διαδοχής της βασίλισσας Ελισάβετ

«Η βασίλισσα συμφώνησε να οργανωθεί μια τελετή για να τιμηθεί η ζωή της Αυτού Υψηλότητας, του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, την άνοιξη του 2022» ανέφεραν τα Ανάκτορα, χωρίς να διευκρινίσουν την ακριβή ημερομηνία.

Λόγω της πανδημίας, η κηδεία του Φίλιππου, ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία μόνο 30 ατόμων. Η βασίλισσα εμφανίστηκε με μάσκα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τηρούσαν αποστάσεις μεταξύ τους.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Aκύρωσε τα παραδοσιακά της Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ

Η Ελισάβετ, 95 ετών, θα γιορτάσει τα πρώτα Χριστούγεννά της εδώ και δεκαετίες χωρίς το «στήριγμά» της, όπως τον αποκαλούσε. Επειδή το νέο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, η βασίλισσα θα περάσει τις γιορτές στον Πύργο του Γουίνδσορ και όχι στην κατοικία της στο Σάντρινγχαμ, όπως συνήθως. 

Για προληπτικούς λόγους δεν οργάνωσε την παραδοσιακή οικογενειακή συγκέντρωση στην οποία θα παραβρίσκονταν υπό κανονικές συνθήκες γύρω στους 50 προσκεκλημένους.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το σχόλιο του Κάρολου που άλλαξε τα σενάρια διαδοχής!

Ο διάδοχός του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα περάσουν μαζί της την ημέρα των Χριστουγέννων. Η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, δεν θα την επισκεφθεί επειδή έχει τεθεί σε καραντίνα αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο σύζυγός της. 

Όπως κάθε χρόνο, η βασίλισσα θα απευθυνθεί στον λαό με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top