Lockdown για τους ανεμβολίαστους και στη Γερμανία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο

Η Γερμανία πλησιάζει 100.000 θανάτους από την Covid-19- βίντεο ΑΡ

Σε lockdown μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες και στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων. 

Σε ισχύ το μερικό lockdown των ανεμβολίαστων – Ποια είναι τα νέα μέτρα

Ειδικότερα, δε θα επιτρέπεται η είσοδος στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου και τις επιχειρήσεις που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Πρόστιμo έως και 7.200 ευρώ για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία

Η είσοδος θα τους επιτρέπεται μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. 

Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα παραμένουν κλειστά όταν ο δείκτης νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών υπερβεί το 350, ενώ σε αυτή την περίπτωση θα επιβάλλονται περιορισμοί ακόμη και στην συγκέντρωση εμβολιασμένων και ιαθέντων: έως 50 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και έως 200 σε εξωτερικούς.

Γερμανία: Τα νέα περιοριστικά μέτρα

  • Απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογραφικές αίθουσες
  • Πρόσθετα τεστ διαγνωστικού ελέγχου για όσους έχουν εμβολιαστεί

Μέρκελ για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ακόμη ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

«Διαφημίσαμε τον εμβολιασμό με όλους τους τρόπους. Σε αυτή την κατάσταση όμως επιβάλλεται να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Αν ήμουν στο Κοινοβούλιο, θα μπορούσα να πω ότι θα το υπερψήφιζα. Είχαμε όλοι την ελπίδα ότι η ελεύθερη βούληση θα γινόταν καλύτερα αποδεκτή. Με θλίβει το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα σε ένα τόσο ισχυρό τέταρτο κύμα» είπε. 

Η απερχόμενη καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητείται η ισχύς να περιοριστεί στους εννέα μήνες. Στη μεταβατική περίοδο πάντως όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, ανανεώνοντας το εμβολιαστικό τους status, διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σολτς από την πλευρά του επανέλαβε την έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό, υπενθυμίζοντας τον στόχο των 30 εκατομμυρίων εμβολίων έως τα Χριστούγεννα. «Πρόκειται για φιλόδοξο στόχο και μια μεγάλη πρόκληση σε τεχνικό επίπεδο και μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν συνεισφέρουν όλοι», ανέφερε, για να προσθέσει: «Αν είχαμε υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, δε θα συζητούσαμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Γερμανία: Ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα 

Η Γερμανία έχει σημειώσει αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού, με τους επιστήμονες και τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας να επικρίνουν την κυβέρνηση ότι άργησε να δράσει.

Έως και 6.000 άτομα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ΜΕΘ μέχρι τα Χριστούγεννα, προειδοποίησε χθες ο επικεφαλής του συλλόγου εντατικής θεραπείας της χώρας.

Στη Γερμανία, λιγότερο από το 69% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top