Με λαμπρότητα εορτάστηκαν στο Παρίσι τα 75 χρόνια της UNESCO

Στη λαμπρή τελετή η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ένα δυνατό μήνυμα παγκόσμιας ενότητας και συνεργασίας, έστειλαν από την έδρα της UNESCO περισσότεροι από 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και εξέχουσες προσωπικότητες που πήραν μέρος στη λαμπρή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. 

Tη σημαντική αποστολή της UNESCO, υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

«Η 75η επέτειος από την ίδρυση της UNESCO αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο στην ιστορία του Οργανισμού. Η πανδημία και οι μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, καθιστούν την αποστολή και τον ρόλο της UNESCO πιο επίκαιρα από ποτέ.  Από τα βάθη της καρδιάς μου ελπίζω ότι με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής επετείου θα στείλουμε όλοι εδώ από το Παρίσι ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης, ενότητας και παγκόσμιας αλληλεγγύης».

H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μπροστά στον Πύργο του Eiffel που φωτίστηκε με τα χρώματα της UNESCO ειδικά για την τελετή

Κατά τη διάρκεια της τελετής, έγινε ειδική μνεία στη δράση και στη στήριξη της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του ομώνυμου Ιδρύματός της στην UNESCO μέσα από το ρόλο της ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως για περισσότερο από 20 χρόνια.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας  Ζαν Καστέξ, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάνθεζ, ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Γκούντνι Θορλάσιους Γιοχάνεσον, ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ και άλλοι.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον φωτισμό του Πύργου του Άιφελ με το λογότυπο της UNESCO και με αναμνηστική φωτογράφηση των Αρχηγών Κρατών με τη Γενική Διευθύντρια κυρία Audrey Azoulay  μπροστά στο κτίριο του οργανισμού. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top