Πολωνία: Πρώτη νεκρή του νόμου κατά των αμβλώσεων - Θρήνος για την 30χρονη

Οι γιατροί περίμεναν πρώτα να πεθάνει το έμβρυο

Νέο κύμα συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην Πολωνία κατά του νόμου για τις αμβλώσεις - AP

Σάλος στην Πολωνία μετά τον τραγικό χαμό μιας 30χρονης γυναίκας, ο θάνατος της οποίας συνδέθηκε με τον νέο νόμο στη χώρα κατά των αμβλώσεων.

Η Πολωνία απαγόρευσε τις αμβλώσεις - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Η κοπέλα έχασε τη ζωή της στις 22 Σεπτεμβρίου. Η οικογένειά της να κατηγορεί τους γιατρούς ότι καθυστέρησαν να δράσουν εγκαίρως. 

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Πολωνία δεν επιτρέπει τις αμβλώσεις παρά μόνο σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας ή όταν η εγκυμοσύνη είναι απειλητική για τη ζωή της γυναίκας.

Από την πλευρά του, το νοσοκομείο ανέφερε πως η απόφαση για άμβλωση ήταν αποτέλεσμα έντονης ανησυχίας για την υγεία της εγκύου και του εμβρύου.

αμβλώσεις Πολωνία

Πλήθος Πολωνών άναψαν κεράκια στη μνήμη της 30χρονης, πρώτου θύματος του νόμου κατά των αμβλώσεων - ap images

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι γιατροί περίμεναν να πεθάνει το έμβρυο ώστε να προχωρήσουν στην άμβλωση. Η κοπέλα βρισκόταν στην 22η εβδομάδα της κύησης σε νοσοκομείο μίας μικρής πόλης στο νότο, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία.

Το έμβρυο δεν είχε αμνιακό υγρό και οι γιατροί περίμεναν να πεθάνει για να προχωρήσουν σε άμβλωση. Η γυναίκα ανέβασε πυρετό και λίγο αργότερα πέθανε από σηπτικό σοκ. 

Η είδηση του θανάτου της στάθηκε αφορμή για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ακτιβιστές που ζητούν να αλλάξει ξανά η νομοθεσία για τις αμβλώσεις.

αμβλώσεις Πολωνία 2

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top