Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες από επίθεση καμικάζι

Η επίθεση έγινε στο Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Καμπούλ

Ακόμα μια πολύνεκρη επίθεση καμικάζι σημειώθηκε σήμερα στο Αφγανιστάν με τουλάχιστον 19 νεκρούς και 50 τραυματίες. 

Η επίθεση σημειώθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Καμπούλ, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν ανάμεσα στους Ταλιμπάν, που βρίσκονται στην εξουσία, και την αντίπαλη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε στόχο το νοσοκομείο Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν, που είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας. 

Αφγανιστάν: «Πουλήσαμε το μωρό μας 500 δολάρια για να φάμε»

Αφγανιστάν

Στο νοσοκομείο ο υπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Γιακούμπ, γιος του ιδρυτή των Ταλιμπάν, του μουλά Όμαρ, είχε κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του την περασμένη Τετάρτη για να ζητήσει κυρίως από τους Αφγανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στα νοσοκομεία.

Άλλοι επιτιθέμενοι κατάφεραν στη συνέχεια να εισέλθουν μέσα στο νοσοκομείο, όπου τελικά σκοτώθηκαν από μαχητές Ταλιμπάν που έφθασαν επιτόπου, πρόσθεσε ο ίδιος λίγο πριν από τις 16:30 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), τρεισήμισι ώρες μετά την ανατίναξη των εκρηκτικών του καμικάζι, που ακούστηκε σε πολλές συνοικίες της πόλης.

Αφγανιστάν

Μέσα στο νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει 400 κλίνες, το προσωπικό κατέφυγε σ' ένα δωμάτιο ασφαλείας, σύμφωνα με ιατρική πηγή. 

Το εν λόγω στρατιωτικό νοσοκομείο είχε γίνει στόχος το Μάρτιο 2017 από επιτιθέμενους που είχαν μεταμφιεστεί σε ιατρικό προσωπικό. Η ένοπλη επίθεση είχε διαρκέσει έξι ώρες στο εσωτερικό του κτιρίου και την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 50 ανθρώπους, όμως σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας ο αριθμός των νεκρών ήταν υπερδιπλάσιος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top