O Μπάιντεν συγκαλεί όλους τους ηγέτες σε συζήτηση για την κλιματική αλλαγή

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ελπίζει ότι θα συσπειρώσει τις πιο ρυπογόνες χώρες

Απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του Τζο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή/ AP

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκαλεί σήμερα τους παγκόσμιους ηγέτες για μια συζήτηση για την εντατικοποίηση των προσπαθειών με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να δοθεί ώθηση ενόψει της διεθνούς διάσκεψης για την υπερθέρμανση του πλανήτη αργότερα αυτό τον χρόνο.

Κλιματική αλλαγή: Έκθεση σοκ του ΟΗΕ – Εκπέμπει SOS για την ανθρωπότητα

Ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή συνεδρίαση του Φόρουμ των Μεγάλων Οικονομιών (MEF) από τον Λευκό Οίκο, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Ημέρας της Γης που φιλοξένησε τον Απρίλιο για να αποκαλύψει τους νέους στόχους για τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου στις ΗΠΑ και να πιέσει άλλες χώρες να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να μειώσουν τις δικές τους.

EUMED 9: Αυτή είναι η Διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή 

Ο Μπάιντεν δίνει κατ’ επανάληψη έμφαση στην κλιματική αλλαγή τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω καταστροφών από πλημμύρες και πυρκαγιές στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα αυτό είναι μια από τις βασικές εγχώριες και διεθνείς προτεραιότητές του και η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP26 από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου θεωρείται κρίσιμη στιγμή για να δεσμευθεί ο πλανήτης ότι θα κάνει περισσότερα από το να ανακόψει την αύξηση της θερμοκρασίας.

Ο Μπάιντεν ελπίζει ότι θα συσπειρώσει τις πιο ρυπογόνες χώρες προκειμένου να συμβάλουν στην επιτυχία της COP26.

Κλιματική αλλαγή: Εκατομμύρια άνθρωποι θα μεταναστεύσουν έως το 2050

Ο Λευκός Οίκος δεν ανέφερε ποιες χώρες συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση. Η συνεδρίαση του Απριλίου περιελάμβανε σχόλια από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

Ο Λευκός Οίκος είπε αυτή την εβδομάδα ότι ο Μπάιντεν ελπίζει να χρησιμοποιήσει το MEF μετά τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για να συνεχίσει να πιέζει για ενέργειες σχετικά με το κλίμα.

«Ο πρόεδρος... θα παρουσιάσει τα σχέδια να χρησιμοποιήσει το MEF μετά τη Γλασκώβη ως πλατφόρμα εκκίνησης για συλλογικές, συγκεκριμένες προσπάθειες για εντατικοποίηση της δράσης για το κλίμα κατά τη διάρκεια αυτής της καθοριστικής δεκαετίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top