Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά τεστ αντισωμάτων στα παιδιά άνω των 3 ετών

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Στιγμιότυπα από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ -  Βίντεο ap

Με φόντο την επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Ισραήλ ξεκινά από σήμερα μια εκστρατεία διεξαγωγής ορολογικών τεστ για τον κορωνοϊό στα παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω, με σκοπό να μελετηθούν τα αντισώματα που αναπτύσσουν τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ισραήλ: Μείωσε στα 40 έτη την ηλικία για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου

Παρά την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα η οποία συνδέεται με την παραλλαγή Δέλτα, η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο αναβολής της επιστροφής στις τάξεις, που προβλέπεται για την 1η Σεπτεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών και αυτή η εκστρατεία τεστ αντισωμάτων προορίζεται για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Ισραήλ: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών από 5 έως 11 ετών από 1/8

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτά τα τεστ θα επιτρέψουν να μελετηθούν τα αντισώματα που αναπτύσσουν τα παιδιά, εφόσον έχουν ήδη μολυνθεί.

Τα παιδιά με αντισώματα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα

Τα παιδιά που θα έχουν αναπτύξει επαρκή αριθμό αντισωμάτων δε θα αναγκάζονται να μπουν σε καραντίνα, εάν έχουν εκτεθεί σε ένα άτομο που έχει προσβληθεί από τη νόσο, περιορίζοντας τα προβλήματα στα σχολεία.

Σε ένα δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής της Ιερουσαλήμ, που εκδόθηκε σήμερα, ο δήμαρχος Μοσέ Λεόν κάλεσε τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους να κάνουν αυτό το δωρεάν τεστ 15 λεπτών, που γίνεται με μια 
βελόνα στο δάκτυλο.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία διεξάγεται από κοινού από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και από τον ισραηλινό στρατό, που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση ξεκίνησε.

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα στους κόλπους της κοινότητας των υπερορθόδοξων την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε πως περίπου ένα παιδί στα πέντε είχε αναπτύξει αντισώματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top