Δρ. Άντονι Φάουτσι: Πώς η πανδημία είχε αντίκτυπο στον ρατσισμό

Τι επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος- σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν

Στιγμιότυπα από εμβολιασμούς στις ΗΠΑ- ΑΡ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος της διακυβέρνησης Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, μίλησε για τις «αναμφισβήτητες επιπτώσεις» που είχε η πανδημία στο ζήτημα του ρατσισμού. Επιπτώσεις που έχουν οδηγήσει σε απαράδεκτες ανισότητες στην υγεία, οι οποίες έπληξαν ιδιαίτερα τους Αφροαμερικανούς, τους ισπανόφωνους και τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Φαούτσι: «Eίναι αναπόφευκτος ο εμβολιασμός των παιδιών για τον κορωνοϊό»

«Η Covid-19 έχει ρίξει φως στις αποτυχίες της δικής μας κοινωνίας», δήλωσε ο Δρ. Φάουτσι, κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα. Μιλώντας μέσω διαδικτυακής σύνδεσης από την Ουάσινγκτον, ο Φάουτσι ανέφερε στους αποφοίτους ότι πολλά μέλη μειονοτικών ομάδων εργάζονται σε βασικές θέσεις εργασίας όπου ενδέχεται να εκτεθούν στον κορωνοϊό. Είπε επίσης ότι είναι πιο πιθανό να μολυνθούν εάν εκτεθούν τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, όπως υπέρταση, χρόνια πνευμονοπάθεια, διαβήτη ή παχυσαρκία.

O δρ. Άντονι Φάουτσι -φωτογραφία ΑΡ

O δρ. Άντονι Φάουτσι -φωτογραφία ΑΡ

«Σχεδόν όλα σχετίζονται με τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας που χρονολογούνται από δυσμενείς καταστάσεις, που μερικοί έγχρωμοι βρίσκουν (διαθέσιμους) από τη γέννησή τους» είπε αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα επαρκούς διατροφής και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Κορωνοϊός: Μάσκες και το 2022

Ο Φάουτσι είπε ακόμη ότι η διόρθωση των κοινωνικών λαθών θα πάρει δέσμευση δεκαετιών και προέτρεψε τους αποφοίτους να είναι μέρος της λύσης. Την περασμένη Κυριακή στον δρ. Φάουτσι απονεμήθηκε το μετάλλιο του προέδρου του Πανεπιστημίου Emory. 

Φαούτσι: «Είναι πιθανό το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να γίνεται κάθε χρόνο»

«Η κοινωνική διαίρεση είναι αντιπαραγωγική σε μια πανδημία. Δεν πρέπει να διαφωνούμε μεταξύ μας, καθώς ο ιός είναι ο εχθρός κι όχι οι άνθρωποι μεταξύ τους» κατέληξε, αφού εξήρε τους αποφοίτους που αντιμετώπισαν τη βαθιά κρίση από την πανδημία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top