Johnson & Johnson: Θα καθυστερήσει η διάθεση των εμβολίων στην Ευρώπη

Τι θα γίνει με τις δόσεις που περιμένει η Ελλάδα

Οι τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Τι θα γίνει με τις δόσεις που περιμένει η χώρα μας τις επόμενες ώρες. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τη διάθεση του μονοδοσικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, μετά την απόφαση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών για «αναστολή» της χρήσης του στις ΗΠΑ.

Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ σταματούν τη χρήση του εμβολίου

Οι κύριες ομοσπονδιακές υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας θέλουν να διερευνήσουν έξι περιπτώσεις ατόμων που εμφάνισαν σοβαρά περιστατικά θρόμβων αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου και συνιστούν την αναστολή των εμβολιασμών εν αναμονή των συμπερασμάτων.

Johnson & Johnson

Συσκευασίες του εμβολίου της Johnson & Johnson. AP Images

Η Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε, εξετάζει αυτά τα περιστατικά μαζί με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές, τονίζοντας ότι η «ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», υπενθυμίζοντας ότι περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid έχουν ήδη χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την έγκρισή του για επείγουσα χρήση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι εξετάζει μια πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου της Johnson & Johnson και περιστατικών θρόμβων αίματος.

Ο ομόλογός του αμερικανικός οργανισμός είχε ανακοινώσει τότε ότι δεν είχε διαπιστώσει αιτιώδη συνάφεια σε αυτό το στάδιο μεταξύ του σχηματισμού θρόμβων και της χορήγησης του εμβολίου.

Johnson & Johnson: Η Ελλάδα θα παραλάβει κανονικά αύριο τις δόσεις του εμβολίου

Κανονικά θα έρθουν αύριο στη χώρα μας οι 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, όπως ήταν εξαρχής προγραμματισμένο.

Μέχρι στιγμής δεν γίνεται κάποια σύσκεψη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που να αφορά την αναστολή εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top