Κορωνοϊός: Διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά των περιοριστικών μέτρων

Συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας σε Γερμανία και Αγγλία

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στο Κάσελ, στην κεντρική Γερμανία, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν οργανωθεί από τις αρχές του έτους στη χώρα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας είπε ότι στη διαδήλωση μετείχαν 15-20.000 άνθρωποι.

Μειωμένος ΦΠΑ σε αντισηπτικά και μάσκες μέχρι το τέλος του έτους

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Φρίντριχσπλατς, χωρίς προστατευτικές μάσκες και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να ενωθούν με μια άλλη ομάδα διαδηλωτών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με τηλεδιάσκεψη η Σύνοδος Κορυφής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Σε άλλες περιοχές της πόλης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπ τους και εκτόξευσαν νερό υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό και πέταγαν εναντίον τους μπουκάλια.

Ταραχές ξέσπασαν στο Λονδίνο, όταν διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την προειδοποίηση της αστυνομίας να μην προχωρήσουν στην κινητοποίησή τους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έκανε 33 συλλήψεις, κυρίως για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας. Περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα και φώναζαν συνθήματα όπως «Μην καταστρέφετε τη ζωή των παιδιών μας» και «Ψεύτικη πανδημία».

Ανάλογο το σκηνικό και στην Κροατία, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ διαδηλώνοντας κατά των μέτρων, αλλά και της επιβολής των εμβολιασμών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top