Κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Τι καταγγέλλει πρώην οικονομική του σύμβουλος

Άντριου Κουόμο

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. Ο δήμαρχος της μεγαλόπουλος ζήτησε να διεξαχθεί σε βάρος του μια «πλήρη και ανεξάρτητη» έρευνα.

Μια πρώην οικονομική σύμβουλος του Κουόμο, η 36χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, κατηγόρησε την Τετάρτη τον 63χρονο Δημοκρατικό κυβερνήτη, με ένα λεπτομερές κείμενο που ανάρτησε σε ένα μπλογκ, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-2018.

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής Ολυμπιακών Αγώνων μετά από σκάνδαλο

Η Μπόιλαν, που σήμερα είναι υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστηρίζει ότι ο Κουόμο την φίλησε δια της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες».

«Ο κυβερνήτης δημιούργησε μια κουλτούρα εντός της διοίκησής του όπου η παρενόχληση και ο εκφοβισμός είναι τόσο διαδεδομένες πρακτικές που όχι μόνο γίνονται ανεκτές αλλά είναι και αναμενόμενες», έγραψε.

«Χρειάζεται μια πλήρης και ανεξάρτητη έρευνα, πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες», εκτίμησε σήμερα ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος είναι γνωστό ότι διατηρεί μια «δύσκολη» σχέση με τον κυβερνήτη. «Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια», πρόσθεσε. Ο κυβερνήτης δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Όταν η Μπόιλαν είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στην υπόθεση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Κουόμο απάντησε ότι «δεν είναι αλήθεια».

Η ανακίνηση αυτής της υπόθεσης έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον Κουόμο, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του 2022. Αν και ήταν πολύ δημοφιλής στην αρχή της πανδημίας, σήμερα επικρίνεται από τους πάντες. Κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι υποβάθμισε ή και ότι έκρυψε, τον πραγματικό αριθμό των θανάτων από Covid-19 στους οίκους ευγηρίας. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διενεργεί ήδη προκαταρκτική έρευνα για το θέμα αυτό.

Ποιος είναι ο Κουόμο

Ο Κουόμο γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι γιος του Μάριο Κουόμο, πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Αρχικά συμμετείχε στην προεκλογική καμπάνια του πατέρα του και το 1997 έγινε υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μπιλ Κλίντον μέχρι το 2001. 

Στις εκλογές του 2010, εξελέγη κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ήταν παντρεμένος με την Κέρι Κένεντι, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, αλλά πήραν διαζύγιο το 2003.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top