Μπουρλά: Συμφωνία Pfizer - COVAX για την παραγωγή έως και 40 εκατ. εμβολίων

Τι ανακοίνωσε ο ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας

Αλβέρτος Μπουρλά

Την επίτευξη της συμφωνίας της Pfizer με την COVAX για 40 εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά.

Pfizer: Mειώνει τις παραδόσεις εμβολίων έως και 50% σε χώρες της ΕE

Όπως είπε ο κ. Μπουρλά σε ανάρτησή του στο twitter, «Σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία με την COVAX για έως και 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού».

Επίσης ανέφερε ότι «κάθε άτομο αξίζει να το δούμε, να το ακούσουμε και να το φροντίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Pfizer και η BioNTech υποστηρίζουν την ισότιμη και προσιτή πρόσβαση σε εμβόλια Covid-19 για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων Covid-19». 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων όσον αφορά την παραγωγή εμβολίων τόνισε πως με βάση τον επανασχεδιασμό που έχει γίνει, η εταιρεία θα παράγει και θα μπορέσει να προμηθεύσει το 2021 συνολικά 2 δις. δόσεις του εμβολίου, αν και όπως σημείωσε υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν την παραγωγή.

Συνολικά, η πρωτοβουλία εμβολιασμού COVAX ευελπιστεί ότι μέχρι τέλος του 2021 θα είναι διαθέσιμες  1,8 δισεκατομμύρια που θα καλύψει με εμβόλια το 27% του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες.

Νωρίτερα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Pfizer/Biontech για προαγορά 40 εκ. δόσεων του εμβολίου κατά του COVID-19, επιτρέποντάς στην συμμαχία COVAX να ξεκινήσει τον εμβολιασμό ατόμων σε φτωχές και χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες τον επόμενο μήνα.

Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top