Brexit: Ιδρύεται υπηρεσία παρακολούθησης εφαρμογής των συμφωνιών

Τι ανακοίνωσε η Κομισιόν

Βρετανίκη σημαία

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία, ώστε να παρακολουθεί τις συμφωνίες ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου με το UKS, μετά το Brexit.

Brexit: Τι άλλαξε στις online παραγγελίες από τo Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, το UKS θα είναι μέρος της Γενικής Γραμματείας των προεδρικών υπηρεσιών και θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Μαρτίου 2021. Η εντολή και η διάρκεια της νεοσυσταθείσας υπηρεσίας θα επανεξετάζονται σε συνεχή βάση.

Το UKS θα συνεργαστεί στενά με τον Ύπατο Εκπρόσωπο και ο Μισέλ Μπαρνιέ διορίζεται Ειδικός Σύμβουλος της Προέδρου Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, από την 1η Φεβρουαρίου 2021. Θα συμβουλεύει την Πρόεδρο σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης ΕΕ-ΗΒ και θα παρέχει εμπειρογνωμοσύνη ενόψει της οριστικοποίησης της διαδικασίας επικύρωσης της ΕΕ-ΗΒ από την ΕΕ Συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας.

Ο Μάρος Σέφκοβιτς, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις διοργανικές σχέσεις και τις προοπτικές, διορίστηκε ως μέλος της Επιτροπής για να συμπροεδρεύει και να εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Συμβούλιο Εταιρικής Σχέσης, που ιδρύθηκε για την εμπορική συμφωνία εμπορίου και συνεργασία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top