ΠΟΥ: Σε 60 χώρες έχει εξαπλωθεί η «βρετανική μετάλλαξη» του κορωνοϊού

Είναι κατά 50-70% πιο μεταδοτικός από το αρχικό στέλεχος SARS-CoV-2

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 19/01 για τον κορωνοϊό στη χώρα μας

Συνεχίζεται η εξάπλωση του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, το οποίο, σύμφωνα με ενημέρωση του ΠΟΥ, έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί συνολικά σε 60 χώρες και περιοχές, δηλαδή σε 10 περισσότερες από εκείνες που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα στις 12 Ιανουαρίου.

Kακά μαντάτα από τον ΠΟΥ: Δεν προβλέπεται να επιτευχθεί ανοσία φέτος

Το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος, το οποίο όπως και το βρετανικό είναι πιο μεταδοτικό, εξαπλώνεται με πιο αργούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε 23 χώρες και περιοχές, δηλαδή σε 3 περισσότερες συγκριτικά με τις 12 Ιανουαρίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρίνισε ότι έχει αναλάβει την επιτήρηση άλλων δύο παραλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2. Του Ρ1 που εκδηλώθηκε στην πολιτεία Αμαζόνας αλλά και σε 4 πρόσωπα στην Ιαπωνία προερχόμενα από τη Βραζιλία, καθώς και ενός ακόμη.

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν δύο «ορφανά» κρούσματα της νέας μετάλλαξης

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες πληροφορίες για να εκτιμηθεί αν έχει αλλάξει η μεταδοτικότητα ή η σοβαρότητα (της covid-19) λόγω των νέων αυτών παραλλαγμένων στελεχών», υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος, το οποίο είναι 50% με 70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, έχει εντοπιστεί σε έξι γεωγραφικές ζώνες του ΠΟΥ, ενώ το νοτιοαφρικανικό στέλεχος σε τέσσερις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top