Κορωνοϊός: Πιο επικίνδυνη η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού

Φόβοι ότι τα εμβόλια μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά

«Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που προκαλεί την Covid-19 και εντοπίσθηκε στη Νότια Αφρική, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του», δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. 

Βρετανία: Ένας 82χρονος ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι' αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC. 

«Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα (...) και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε. 

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον δήλωσε, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει, πως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του ιού που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

Συναγερμός στην Κύπρο: Βρέθηκαν 12 κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι απίστευτα ανήσυχος για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωνοϊού είναι ότι δεν είναι σίγουροι πως τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πέστον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top