Κορωνοϊός: Πότε περιμένει η Ισπανία την «ανοσία της αγέλης»

Τι είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας

Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Μαδρίτης ενόψει Χριστουγέννων. Video Reuters

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες από τον κορωνοϊό χώρες της Ευρώπης, μπορεί να αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021, αν μέχρι τότε έχουν εμβολιαστεί αρκετοί πολίτες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια, ένα πρόγραμμα εμβολιασμού θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού περισσότερα από τα δύο τρία του πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχουν εμβολιαστεί.

κορωνοϊός Ισπανία

Κοσμοσυρροή στους κεντρικούς δρόμους της Μαδρίτης. Οι πολίτες βγήκαν για τα ψώνια των Χριστουγέννων. (12/12/2020) / AP Images

«Στην Ευρώπη, ακόμη και αν αυτός δεν είναι ο τελικός στόχος, θα βρισκόμαστε σε ένα πολύ διαφορετικό στάδιο. Γι’ αυτό θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους στον χρονικό ορίζοντα που ανέφερα, από πέντε ως έξι μήνες», δήλωσε στην εφημερίδα Publico.

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει πως η Ισπανία θα αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης», ο Ίγια απάντησε: «Ναι. Αυτός είναι ο τεχνικός όρος, ότι οι άνθρωποι έχουν ανοσία είτε επειδή έχουν εμβολιαστεί ή επειδή έχουν νοσήσει». Ωστόσο, προειδοποίησε τους Ισπανούς να μη χαλαρώσουν στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν κατά 10.519 και έφθασαν στα 1.730.575, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 280 ,ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 47.624.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top