Γερμανία: Αμάξι έπεσε σε πεζούς - 4 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα βρέφος

Στους 15 αυξήθηκαν οι τραυματίες - «Έτρεχε σε κατάσταση αμόκ»

Τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες άφησε πίσω του ο οδηγός που έπεσε νωρίτερα σήμερα με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τριρ, στην Ρηνανία - Παλατινάτο. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του περιστατικού, ενώ η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει προσωρινά το σημείο.

Εκτός από πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, στο σημείο έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα, αλλά και ελικόπτερα.

αυτοκίνητο Γερμανία

Στιγμιότυπο από το σημείο. AP Images

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, ο οδηγός του αυτοκινήτου μάρκας Range Rover,που έπεσε στο πλήθος με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, έχει συλληφθεί από την αστυνομία. «Είχαμε έναν οδηγό που έτρεχε σε κατάσταση αμόκ στην πόλη ... Περπατούσα στο κέντρο της πόλης και ήταν απλώς φρικτό. Υπάρχει ένας εκπαιδευτής ξαπλωμένος στο έδαφος. Το κορίτσι του είναι νεκρό», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Wolfram Leibe στον σταθμό SWR, επισημαίνοντας ότι έως και 15 άτομα τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.

«Είδα ανθρώπους να πηδούν στο πλάι και 30 ανθρώπους ξαπλωμένους στο έδαφος. Κάποιοι ήταν ακίνητοι. Το αυτοκίνητο πήγαινε με 70-80 χλμ/ώρα. Το κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο κόσμο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε γερμανικά μέσα.

«Έπεσε πάνω στο πλήθος και άνθρωποι πετάγονταν στον αέρα», ανέφερε έτερος αυτόπτης μάρτυρας.


Η πόλη Τρίερ έχει περίπου 100.000 κατοίκους και βρίσκεται στα δυτικά της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top