Αμερικανικές Εκλογές 2020: Το ειρωνικό σχόλιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

« Τι θέαμα! Αυτή είναι η αμερικάνικη δημοκρατία»

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Με μια δόση ειρωνείας θέλησε να σχολιάσει ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ «το θέαμα» των Αμερικανικών εκλογών στο Twitter.

Αμερικανικές εκλογές 2020: Θρίλερ δίχως τέλος στις ΗΠΑ

«Τι θέαμα! Ο ένας λέει ότι είναι οι πιο νοθευμένες εκλογές στην Ιστορία των ΗΠΑ. Ποιος το λέει; Ο εν ενεργεία πρόεδρος. Ο αντίπαλός του καταγγέλλει ότι ο Τραμπ σκοπεύει να χειραγωγήσει τις εκλογές! Αυτές είναι οι αμερικανικές εκλογές και η αμερικανική δημοκρατία», έγραψε ο Ιρανός ηγέτης, μετά το ποστ που έκανε για τις αμερικανικές εκλογές και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

ΗΠΑ και Ισλαμική Δημοκρατία είναι εχθροί πάνω από 40 χρόνια, ενώ έχουν βρεθεί στα πρόθυρα πολέμου δύο φορές από τον Ιούνιο του 2019. Οι ΗΠΑ εξάλλου είχαν ανακοινώσει στο Ιράν, τον περασμένο Φεβρουάριο, την επιβολή συμβολικών κυρώσεων εναντίον πέντε Ιρανών αξιωματούχων, μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων μεταρρυθμιστών και μετριοπαθών υποψηφίων.

Εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Έξι εκλέκτορες μέχρι την εκλογή Μπάιντεν

Την ίδια ώρα όπως ακούγεται 10 ημέρες πριν τις Αμερικάνικες εκλογές ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών κατηγόρησε την Τεχεράνη, ότι έστειλε εκφοβιστικά μέιλ προς τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, με απώτερο στόχο να προκαλέσει κοινωνικές ταραχές αλλά και να βλάψει τον πρόεδρο Τραμπ, κάτι που το Ιράν έχει απορρίψει ως αβάσιμες πληροφορίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top