Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών παραβίασε την καραντίνα

Έκανε τζόκινγκ σε απόσταση πέραν του 1 χλμ από το σπίτι του

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, δέχτηκε τα πυρά του Τύπου και των social media επειδή, όπως φαίνεται, παραβίασε έναν από τους κανόνες του lockdown που ορίζει πως οι πολίτες μπορούν να βγουν έξω για άσκηση σε απόσταση έως ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους.

Γαλλία: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται με κορωνοϊό!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας «La Voix du Nord» και πλήθος άλλων μέσων, ο Νταρμανέν πήγε για τζόκινγκ με τους σωματοφύλακές του κατά μήκος του καναλιού Ρουμπέ, την περασμένη Κυριακή, υπερβαίνοντας όμως την απόσταση του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του που βρίσκεται στο Τουρκουάν, στη βόρεια Γαλλία.

Το πρόστιμο που προβλέπεται από τον νόμο για αυτήν την παράβαση, ανέρχεται σε 135 ευρώ. «Δύο μέτρα και δύο σταθμά;» σχολίασε η «La Voix du Nord». «Οι απαγορεύσεις είναι για τους πάμπτωχους και καημένους θνητούς, οι Ολύμπιοι θεοί πάνω από εμάς αποτελούν εξαίρεση» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. 

Γαλλία: Σε ισχύ από το πρωί το νέο lockdown - Κοσμοσυρροή στα κομμωτήρια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, ωστόσο, τόνισε πως αν ο Νταρμανέν «προσάρμοσε» τον κανονισμό, αυτό θα έγινε για λόγους ασφαλείας. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα τέθηκε σε ισχύ το νέο lockdown στη Γαλλία με διάρκεια ενός μήνα που αποφάσισε η κυβέρνηση Μακρόν, προκειμένου να συγκρατήσει το δεύτερο, ισχυρότερο κύμα κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top