Με αντίποινα απειλεί την Γαλλία η Τουρκία για την οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι»

Τι λέει ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών στον Ερντογάν

«Θα είναι σκληρή η αντίδραση μας», προειδοποιεί τη Γαλλία, η Τουρκία για τη διάλυση από τη γαλλική κυβέρνηση των Γκρίζων Λύκων. Σε ανακοίνωση του το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας, δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη της οργάνωσης και υπογραμμίζει πως «η ελευθερία οργάνωσης, έκφρασης και συγκέντρωσης της τουρκικής κοινότητας στη Γαλλία θα πρέπει να διατηρηθεί …και αντιδράσουμε σθεναρά σ αυτή την απόφαση».

Κοινή δήλωση αλληλεγγύης των 27 προς τη Γαλλία με αιχμή για τον Ερντογάν

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως η Γαλλία εφαρμόζει δυο μέτρα, δυο σταθμά σε ότι αφορά την ελευθερία της έκφρασης. Επίσης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σήμερα ότι «δεν υπάρχει κίνημα αποκαλούμενο Γκρίζοι Λύκοι», χαρακτηρίζοντας το κίνημα που διαλύθηκε από τη Γαλλία «αποκύημα της φαντασίας».

Η διάλυση των Γκρίζων Λύκων είναι ένδειξη ότι «η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον εντελώς υπό τον έλεγχο αρμενικών κύκλων επιρροής», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Απειλές κατά της Γαλλίας και από τον Αγιατολάχ Χαμεινί  που κατηγόρησε πως το γαλλικό κράτος, ο σιωνισμός και η αλαζονεία βρίσκονται πίσω από τα σκίτσα του Charlie Hebdo. Για την Σιμόν Ροντάν Μπενζακέν, γενική διευθύντρια της Αμερικανικής Επιτροπής της Εβραϊκής κοινότητας στην Ευρώπη, οι δηλώσεις του Καμεινί δεν είναι παρά η επικήρυξη των Εβραίων της Γαλλίας από τον Ιρανό Αγιατολάχ  και σε tweet της προειδοποιεί τη Γαλλία και τους εβραίους της χώρας για νέες επιθέσεις εναντίον τους.

Τι λέει ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών για την Τουρκία

O Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, αναμένει από τον Ερντογάν να βάλει ένα τέλος στην συμπεριφορά του άμεσα. «Οι μονομερείς πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η επιθετική πολιτική της Τουρκίας στη Λιβύη, η πολιτική της στο Ανω Καραμπάχ, είναι εστίες μείζονος αποσταθεροποίησης, αλλά κύριοι γερουσιαστές τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε ξεπεράσει με την Τουρκία ένα απαράδεκτο κατώφλι (όριο) μεταξύ συμμάχων.

Οι προσβολές, οι συκοφαντίες, η επιθυμία μιας εκστρατείας μίσους κατά της Γαλλίας και της Ευρώπης είναι διαφορετικής φύσεως, είναι απειλές. Περιμένω λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος και η κυβέρνηση του να βάλουν ένα τέλος άμεσα σ αυτή τη συμπεριφορά και δεν θα ανεχτούμε επίσης την εξαγωγή αυτού του μίσους, αυτή την επιθετικότητα από οργανώσεις που δεν έχει δικαίωμα να αναφέρει.

Θέλω να σας πως επίσης πως η σύσσωμη αλληλεγγύη της Ευρώπης, δεν είναι μόνο για μια γαλλοτουρκική διαφορά, αλλά για μια επίθεση κατά της Ευρώπης, των αξιών της, το μοντέλο της θεμελιώδους ελευθερίας της και του κράτους δικαίου.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για εκεχειρία

Και θα ήθελα να υπενθυμίσω πως υπάρχει από τον Οκτώβριο ένα ραντεβού κύριοι γερουσιαστές με την Ευρωπαική επιτροπή, πριν από την κλιμάκωση που διαπιστώσατε. Το ραντεβού είναι πως αν η Τουρκία δεν αλλάξει απόλυτα τη στάση της και συγκεκριμένα τη στάση της πριν από το ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου, θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά των τουρκικών αρχών»,καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top