Η γελοιογραφία που εξόργισε τον Ερντογάν και άρχισε τις μηνύσεις

Τρομοκράτη τον αποκάλεσε ο Ολλανδός Γκερτ Βίλντερς

Η λεκτική επίθεση του Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν

Έξαλλος έγινε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την ανάρτηση του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού, Γκερτ Βίλντερς, με αποτέλεσμα να του ασκήσει μήνυση.

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθεριών (PVV), ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο του Ερντογάν συνοδευόμενο από το μήνυμα: «τρομοκράτης».

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία της Άγκυρας από τον δικηγόρο του σουλτάνου Χουσεΐν Αϊντίν και κάνει λόγο για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν δεν έμεινε μόνο στη... μήνυση αλλά εξαπέλυσε λεκτική επίθεση κατά του Ολλανδού πολιτικού κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επαρχία Μαλάτεια της Ανατολικής Τουρκίας την Κυριακή.

«Υπάρχει στην Ολλανδία ένα "κακέκτυπο" βουλευτή. Τολμάει να ασχοληθεί μαζί μας. Καταρχάς να ξέρεις τα όρια σου. Μάθε ποια είναι τα όρια σου. Σκέφτηκες ποιον ακολουθείς; Θα μάθεις τα όρια σου. Εμείς δεν ξέρουμε τι θα πει φασισμός. Ο φασισμός είναι δικός σας. Ζήσαμε τον φασισμό στη Γερμανία, την Ιταλία. Εσείς συμπορευτήκατε με αυτούς. Εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι η κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top