Κορωνοϊός: Εξετάζει απαγόρευση κυκλοφορίας η ισπανική κυβέρνηση

Εξασφάλισε την προμήθεια πιθανού εμβολίου η χώρα

Ανησυχητικοί οι αριθμοί κορυσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία / Reuters

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση της Ισπανίας μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Ένα από αυτά είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σαβαδόρ Ίγια.

Η επιβολή μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη και πιθανόν και σε άλλες περιοχές θα απαιτούσε την επίκληση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ίγια στους δημοσιογράφους.

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Μαδρίτη - Νέο μερικό lockdown

Ο Ισπανός υπουργός Υγείας προσέθεσε πως ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας μεγαλύτερης των δύο εβδομάδων θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Είπε ακόμη πως η Ισπανία θα λάβει 31,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, που αναπτύσσει ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca, από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο εφόσον αυτό είναι έτοιμο.

Η προμήθεια του πιθανού εμβολίου αποτελεί μέρος ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ίγια σε συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ανέφερε πως θα επιβληθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή στις 23 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top