Το Τwitter μπλόκαρε fake λογαριασμούς Αφροαμερικανών που στηρίζουν Τραμπ

Χρησιμοποιούσαν αληθινές φωτογραφίες πολιτών

twitter

Σε αναστολή πολλών ψεύτικων λογαριασμών, οι οποίοι υποτίθεται ανήκαν σε Αφροαμερικανούς υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλές χιλιάδες ακόλουθους μέσα σε λίγες ημέρες, προχώρησε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.

Τραμπ: Το Facebook διέγραψε post για τον κορωνοϊό ως fake news

«Οι ομάδες μας εργάζονται ασταμάτητα για να ερευνούν αυτή τη δραστηριότητα και θα λάβουν μέτρα βάσει των κανονισμών του Twitter, αν οι αναρτήσεις τους παραβιάζουν», δήλωσε χθες Τρίτη ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ντάρεν Λίνβιλ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Clemson, που ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, κάποια tweets από τους λογαριασμούς αυτούς.

Σε «πυρετώδη» προεκλογική περιοδεία ο Τραμπ: Οι τρείς «πολιτείες - κλειδί»

« Ναι ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΤΡΑΜΠ! Δεν θα αρέσει στους αριστερούς αλλά δε με νοιάζει!!», είχε αναρτήσει κάποιος στις 17 Σεπτεμβρίου. Το tweet αυτό είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 16.000 like και είχε αναδημοσιευθεί περισσότερες από 6.000 φορές.

Οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί «χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους αληθινές φωτογραφίες Αμερικανών, ενώ πολλοί είχαν δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους», επεσήμανε ο Λίνβιλ. Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς αυτούς, διότι παραπλανούσαν τους χρήστες για τις προθέσεις και την ταυτότητά τους και με αυτό τον τρόπο χειραγωγούσαν τη δημόσια συζήτηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top