Κορωνοϊός-Νέα Υόρκη: Σκέψεις για επαναφορά μέτρων lockdown σε συνοικίες

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού η περιφέρεια του Παρισιού

Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.

Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων του.

Στο νοσοκομείο με διπλή πνευμονία ο Ποροσένκο- Είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό

Γαλλία: 12.565 νέα κρούσματα - Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού η περιφέρεια του Παρισιού

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 12.565 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά του 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη.

Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί αύριο και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κορωνοϊός: Πάνω από 34,44 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως- 1.024.917 οι νεκροί

Ιταλία: 2.578 νέα κρούσματα 

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.578 κρούσματα κορωνοϊού και έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.844, με 27 νεκρούς. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όμως, όπως συμβαίνει κάθε σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν και λιγότερα διαγνωστικά τεστ.

Τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, Καμπανία (412), στη Λομβαρδία (314) και στο Βένετο (261).

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, στο μεταξύ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. «Καταγράφεται σημαντική αύξηση των μολύνσεων, έστω και αν δεν είμαστε στο επίπεδο άλλων χωρών. Για τον λόγο αυτό πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν όλα τα μέτρα πρόληψης», τόνισε ο Σπεράντσα.

Τα γύρισε ο Τραμπ για τον κορωνοϊό: «Φοράτε μάσκα, κρατάτε αποστάσεις»

Αναφερόμενος στη μάχη κατά της πανδημίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι «ο εχθρός δεν έχει ακόμη ηττηθεί». 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης προτίθεται να βγάλει την Ελλάδα από τη λίστα με τις «χώρες αυξημένου κινδύνου», βάσει της οποίας προβλέπεται υποχρεωτικό τεστ για όλους τους επιβάτες που φθάνουν στα ιταλικά αεροδρόμια . Όπως διέρρευσε, τα έκτακτα αυτά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία και τη Γαλλία, με προορισμό την Ιταλία.

Παράλληλαμε την τοπική αστυνομία, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας (αρχίζοντας από τη χρήση της μάσκας) θα πραγματοποιούνται σύντομα και από τους άνδρες και τις γυναίκες του ιταλικού στρατού.

Ιταλία: Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους στη Ρώμη

Ρωσία-Κορωνοϊός: Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε τα 10.000

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 10.499 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων περιστατικών Covid-19 από τις 15 Μαΐου.

Το ρωσικό κέντρο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 107 ακόμα θάνατοι, γεγονός που ανεβάζει τον επίσημο συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 21.358.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top