ΗΠΑ: Ανησυχία στον Λευκό Οίκο - Ποιοι άλλοι βρέθηκαν θετικοί μετά τον Τραμπ

Δύο γερουσιαστές και ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας νοσούν

Στο βίντεο του Reuters, ο Τραμπ αποβιβάζεται από ελικόπτερο που τον μετέφερε στο στρατιωτικό νοσοκομείο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ νοσηλεύεται προληπτικά σε στρατιωτικό νοσοκομείο και λαμβάνει πειραματική θεραπεία. Ωστόσο, ανησυχία υπάρχει στον Λευκό Οίκο, καθώς ένας- ένας στενοί συνεργάτες του διαγνώσκονται θετικοί στον ιό.

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Τραμπ- Με «υψηλό ηθικό» αλλά αισθάνεται κόπωση

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Στέπιεν, διαγνώστηκε θετικός με Covid-19, είδηση την οποία αρχικά μετέδωσε το Politico και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Ο Στέπιεν ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Τραμπ και μία ακόμα σύμβουλο, τη Χόουπ Χικς, που επίσης διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19 και φέρεται να είναι αυτή που κόλλησε το προεδρικό ζεύγος.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πρώην μοντέλο που «κόλλησε» το ζεύγος Τραμπ

Δύο γερουσιαστές με Covid-19

Ο γερουσιαστής Τομ Τίλις, ο οποίος είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο κατά την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ποιο πρόσωπο επέλεξε για να καταλάβει την έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο που άφησε κενή ο θάνατος της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, έγινε ο δεύτερος πολιτικός ο οποίος γνωστοποίησε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

«Ευτυχώς δεν έχω συμπτώματα και νιώθω καλά», ανέφερε ο Τίλις, ο οποίος εκπροσωπεί τη Βόρεια Καρολίνα στην αμερικανική Γερουσία.

Ο γερουσιαστής Μάικ Λι ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κονγουέι έκανε γνωστό πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό και τέθηκε σε απομόνωση. «Τα συμπτώματά μου είναι ήπια (ελαφρύς βήχας) και νιώθω καλά. Άρχισε διαδικασία καραντίνας, σε συνεννόηση με γιατρούς», ανέφερε η Κονγουέι μέσω Twitter.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top