Γερμανία: Τουλάχιστον 950 άτομα σε καραντίνα μετά από πάρτι

Έρχονται αυστηρότερα μέτρα στο Μπίλεφελντ

πάρτι

Δεκάδες άνθρωποι μολύνθηκαν από κορωνοϊό σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Μπίλεφελντ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε καραντίνα ήδη 950 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μέρκελ: «Τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν 19.200 ημερησίως»

Συνολικά 36 επισκέπτες μολύνθηκαν σε αυτό το πάρτι γενεθλίων, παρόλο που την περασμένη Παρασκευή τα κρούσματα ήταν μόνο 20. Όμως η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων προκάλεσε τεράστια προσέλευση σε υπαίθριο κέντρο όπου γίνονται τεστ κορωνοϊού με αποτέλεσμα, όπως γράφει η εφημερίδα "Westfalen-Blatt", να σχηματιστούν και σήμερα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες ήδη από το μεσημέρι να μην κατευθύνονται προς το σημείο εκείνο, διότι το σύστημα είναι υπερφορτωμένο. 

Γερμανός λοιμωξιολόγος: Η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινά πραγματικά τώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, επρόκειτο για ένα πάρτι γενεθλίων που οργανώθηκε σε ιδιωτικό χώρο και κράτησε μέχρι το βράδυ. 

Οι επισκέπτες εναλλάσσονταν συνεχώς και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονταν πολλά παιδιά από διαφορετικά σχολεία με συνέπεια αρκετές σχολικές τάξεις σε δέκα διαφορετικά σχολεία να βρίσκονται τώρα σε καραντίνα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να ιχνηλατούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή για να εντοπίσουν κρούσματα κορωνοϊού.  

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της πόλης Ίνγκο Νίρνμπεργκ είπε στην "Westfalen-Blatt" ότι «δεν υπάρχουν κανονισμοί για ιδιωτικές γιορτές, αλλά συστάσεις και φυσικά υπάρχει και η κοινή λογική. 

Στην εποχή της επιδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λογικό να γίνονται επισκέψεις από δεκάδες άτομα σε ένα διαμέρισμα, διότι οι συνέπειες δεν βαρύνουν μόνο την οικογένεια και τους επισκέπτες της, αλλά και αρκετές εκατοντάδες μαθητές», ανέφερε.

Αποτέλεσμα αυτού του πάρτι – βόμβα ήταν να κάνει ανακοινώσεις ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν, σύμφωνα με τις οποίες θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για τη διοργάνωση γιορτών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top