Γαλλία: 10.000 τη μέρα έφτασαν τα νέα κρούσματα

Εκρηκτική η κατάσταση έξω από τα διαγνωστικά κέντρα

Ατέλειωτες ουρές κάνουν οι Γάλλοι έξω από τα διαγνωστικά κέντρα, για να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ Covid-19, με αποτέλεσμα πολλά διαγνωστικά εργαστήρια να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν.

Γαλλία: 27χρονη υποφέρει από κορωνοϊό 175 ημέρες μετά τη διάγνωση!

Η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις είναι εκρηκτική, καθώς πολύς κόσμος που έχει κατασκηνώσει έξω από διαγνωστικά εργαστήρια και περιμένει ακόμα και 7 ώρες, τελικά δεν καταφέρνει υποβληθεί στην πολυπόθητη διαγνωστική εξέταση.

Παρόλο που οι αρχές εξακολουθούν να αποκλείουν ένα δεύτερο lockdown, κοινή διαπίστωση είναι πως το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία καταφθάνει, καθώς τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά μετριούνται σε χιλιάδες, όπως χθες που ανακοινώθηκαν περισσότερα από 10.000. 

Με μάσκες παντού οι Παριζιάνοι - Ποιοι εξαιρούνται

Μέσα σ αυτό το κλίμα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε πως οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει επιτάχυνσή της μετάδοσης και κάλεσε στη λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων, σε πόλεις όπως η Λυών και η Νίκαια, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανοδική πορεία.

Ήδη στην πόλη του Μπορντό απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων στα πάρκα, ενώ εξετάζεται το κλείσιμο των μπαρ στη Γουαδελούπη και τη Μασσαλία, αν η κατάσταση στο μέτωπο της επιδημίας, δεν βελτιωθεί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top