Ταϊλάνδη: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της Μοναρχίας

Οκτώ ώρες διήρκησε η διαμαρτυρία

Χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης την Κυριακή ασκώντας δημόσια κριτική στον βασιλιά, σε μια διαμαρτυρία που διήρκεσε οκτώ ώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον αυστηρό νόμο της Ταϊλάνδης, όποιος δυσφημίζει, προσβάλλει ή απειλεί τον βασιλιά, τη βασίλισσα, τον κληρονόμο ή τον αντιβασιλέα τιμωρείται με φυλάκιση τριών έως 15 ετών. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο Δημοκρατίας της Μπανγκόκ, έναν παραδοσιακό χώρο για πολιτικές δραστηριότητες, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και μικρά θεατρικά έργα. Μάλιστα, σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά, κάνοντας έναν χαιρετισμό με τρία δάχτυλα, ένα σύμβολο αντίστασης από την ταινία «The Hunger Games» που απαγορεύτηκε από τη στρατιωτική χούντα του 2014.

Παράλληλα, έκαναν έκκληση στην κυβέρνηση να αναλάβει δράση τον επόμενο μήνα αλλιώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα μεγάλο «κύμα» διαμαρτυρίας.

Το φοιτητικό κίνημα είχε ήδη δηλώσει τρία βασικά αιτήματα: τη διεξαγωγή νέων εκλογών, την τροποποίηση του συντάγματος και τον τερματισμό του εκφοβισμού της κυβέρνησης.

 

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-ocha, είναι ο συνταξιούχος στρατηγός που ηγήθηκε του πραξικοπήματος του 2014 πριν κερδίσει τις αμφισβητούμενες εκλογές το 2019.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top