ΠΟΥ για πανώλη: Η κατάσταση στην Κίνα δεν αντιπροσωπεύει υψηλό κίνδυνο

Απαγορεύτηκε το κυνήγι και η κατανάλωση κρέατος στη Μπαγιανούρ

Κινέζοι με μάσκες

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που παρακολουθεί στενά ένα πιθανό ξέσπασμα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα και τόνισε ότι η κατάσταση δεν αντιπροσωπεύει έναν υψηλό κίνδυνο.

Συναγερμός στην Κίνα: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα βουβωνικής πανώλης

Οι τοπικές αρχές στην πόλη Μπαγιανούρ στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στην βόρεια Κίνα εξέδωσαν την Κυριακή προειδοποίηση, μια ημέρα μετά την αναφορά από νοσοκομείο ενός ύποπτου κρούσματος βουβωνικής πανώλης. Αυτό συνέβη μετά τα τέσσερα κρούσματα πανώλης που είχαν αναφερθεί στην περιοχή αυτή το Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων δύο πνευμονικής πανώλης, που είναι μια πιο θανατηφόρα μορφή πανώλης.

Απαγορεύτηκε το κυνήγι και η κατανάλωση κρέατος

Η ίδια υγειονομική επιτροπή της πόλης Μπαγιανούρ, όπου εμφανίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα, απαγόρευσε το κυνήγι και την κατανάλωση κρέατος ζώων που θα μπορούσαν να μεταδώσουν την πανώλη, όπως οι μαρμότες, ως το τέλος του έτους και κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώσουν τις αρχές, αν βρουν κάποιο τρωκτικό που νοσεί ή είναι νεκρό.

Ένα άλλο ύποπτο κρούσμα, ένας 15χρονος, αναφέρθηκε τη Δευτέρα, στη γειτονική Μογγολία, ενώ ακόμη δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη μογγολική επαρχία Χοβντ. Πρόκειται για δύο αδέλφια που κατανάλωσαν κρέας μαρμότας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σχεδόν 150 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τους δύο άνδρες τέθηκαν σε καραντίνα.

Σε ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε την Τρίτη στα μέσα ενημέρωσης, ο ΠΟΥ σημειώνει ότι ενημερώθηκε από την Κίνα «στις 6 Ιουλίου για ένα κρούσμα βουβωνικής πανώλης στην Εσωτερική Μογγολία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top