Συναγερμός στην Κίνα: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα βουβωνικής πανώλης

Πώς προκαλείται και ποια είναι τα συμπτώματα

άνδρας με μάσκα

Τεράστια ανησυχία προκλήθηκε στην Κίνα, η οποία μετά τον κορωνοϊό έχει να αντιμετωπίσει και κρούσμα βουβωνικής πανώλης που παρουσιάστηκε στην πόλη Μπαγιανούρ, βορειοδυτικά του Πεκίνου, το περασμένο Σάββατο.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν από τοπικό νοσοκομείο και έθεσαν την πόλη σε συναγερμό επιπέδου 3. Μάλιστα, κάλεσαν τους πολίτες να λάβουν επιπλέον μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης μεταξύ των ανθρώπων και να αποφύγουν το κυνήγι και τη βρώση ζώων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 535.000 νεκροί σε όλο τον κόσμο

«Επί του παρόντος, υπάρχει κίνδυνος επιδημίας σε αυτή την πόλη. Οι πολίτες πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα αυτοπροστασίας και να αναφέρουν κάθε αφύσικο πρόβλημα υγείας τάχιστα», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο ακόμα κρούσματα πανώλης είχαν επιβεβαιωθεί στη Μογγολία καθώς δύο αδέλφια, 27 και 17 ετών αντίστοιχα, νόσησαν όταν έφαγαν κρέας μαρμότας, ενός είδους σκίουρου.

Τι είναι η πανώλη και πώς προκαλείται

Η πανώλη, γνωστή και ως πανούκλα, προκαλείται από βακτήρια, τα οποία μεταδίδονται από τσιμπήματα ψύλλων και από μολυσμένα ζώα.

Πρόκειται για μια από τις πλέον θανατηφόρες βακτηριακές μολύνσεις στην ανθρώπινη ιστορία, καθώς κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της συγκεκριμένης ασθένειας.

Ισραήλ: Νέα περιοριστικά μέτρα - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Η βουβωνική πανώλη, που είναι μία από τις τρεις μορφές της πανούκλας, προκαλεί οίδημα και πόνο στους λεμφαδένες, όπως επίσης και πυρετό, ρίγη και βήχα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου 1.000 με 2.000 άτομα κολλούν πανούκλα κάθε χρόνο. Οι τρεις χώρες όπου η ασθένεια είναι ενδημική – δηλαδή υπάρχει πάντα – είναι η Δημοκρατία του Κονγκό, η Μαδαγασκάρη και το Περού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top