Άρση lockdown στην Ιταλία- Άνοιξαν καφέ, καταστήματα, μουσεία

Σε λειτουργία οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια και τα εστιατόρια

Επιστρέφει στην κανονικότητα σιγά σιγά  η Ιταλία και από νωρίς σήμερα το πρωί άνοιξαν καφέ και εστιατόρια, κομμωτήρια, κουρεία, μουσεία και βιβλιοθήκες. Η γείτονα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δέχτηκε βαρύ πλήγμα από το πέρασμα της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι μετρά μέχρι σήμερα 31.908 θανάτους από τον κορωνοϊό και 225.435 κρούσματα. 

Κορωνοϊός: Σάλος στο Μιλάνο με νέους να πίνουν μπύρες στους δρόμους

Ξαναρχίζουν και οι λειτουργίες στις εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Πέτρου. Τηρείται, όμως, αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, με τη θεία κοινωνία να δίδεται από τον ιερέα στα χέρια των πιστών, χωρίς αγιασμό και με περιορισμό στον αριθμό των πολιτών που θα εισέρχονται στον ναό.

Βατικανό: Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου άνοιξε και πάλι για το κοινό

Η κίνηση σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις είναι σαφώς αυξημένη, με περισσότερους επιβάτες στο μετρό και τα λεωφορεία.  Στα εμπορικά καταστήματα, η απόσταση ασφαλείας είναι ένα μέτρο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.   

Από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της περιφέρειας στην οποία διαμένουν, ενώ για τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη τη χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Ιουνίου.  Η υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις  θα πρέπει να υπογράφεται από τους Ιταλούς πλέον μόνον για μετάβαση εκτός περιφέρειας.

Ιταλία: Θα επιτρέπονται από 3 Ιουνίου ταξίδια από και προς το εξωτερικό

Παράλληλα ανοίγουν οι οργανωμένες και οι ελεύθερες πλαζ. Η απόσταση ανάμεσα στην μια ομπρέλα θαλάσσης και την άλλη είναι τα τρία μέτρα, ενώ οι Ιταλοί θα μπορούν να πίνουν αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο μόνον καθήμενοι στην ξαπλώστρα τους. 

Τέλος, οι κάτοικοι της Ιταλίας, έπειτα από δυο μήνες, μπορούν τώρα  να ξανασυναντήσουν τους φίλους τους και εντός σπιτιού, αλλά τα πάρτι εξακολουθούν να απαγορεύονται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top