Κορωνοϊός: Μεγάλη μείωση των ασθενών σε ΜΕΘ στη Γαλλία

Ενθαρρυντικά τα νέα από την Ιταλία

Η εξάπλωση της πανδημίας παγκοσμίως / Reuters

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ανέρχονται πλέον στους 25.987, καθώς άλλοι 178 άνθρωποι προστέθηκαν στη μακριά λίστα των θυμάτων τις τελευταίες 24 ώρες. Ο αριθμός αυτός πάντως είναι ο μικρότερος που έχει καταγραφεί τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

Γαλλία: 287 νέοι νεκροί ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει άρση των μέτρων

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αρχίσει να αίρει την καραντίνα από την Δευτέρα, 11 Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έπεσε στους 2.961 (-186). Είναι η πρώτη φορά από τις 25 Μαρτίου ότι οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ μειώνονται κάτω από τους 3.000. Έχει μειωθεί επίσης στους 23.208 (από 23.983) ο συνολικός αριθμός των ασθενών σε νοσοκομεία.

Ισπανία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Στην κορύφωση της πανδημίας, στις 8 Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είχαν φτάσει τους 32.292 και εκείνοι που είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ τους 7.148.

Μείωση κρουσμάτων και αριθμού νεκρών στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 215.858. Οι νεκροί έφτασαν τους 29.958. Παράλληλα, 96.276 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Τετάρτη, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 214.457 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.684 άνθρωποι, ενώ 93.245 είχαν θεραπευθεί.

Σάλος στις ΗΠΑ - Διοργανώνουν πάρτυ για να αποκτήσουν ανοσία στον κορωνοϊό!

Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 274 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.401 νέα κρούσματα. 3.031 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 1.311 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 15.174 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 73.139 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μείωση, με 43 λιγότερα κρούσματα, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 95 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 4.983 λιγότεροι σε σχέση με χθες, αλλά η περιφέρεια της Λομβαρδίας, κατά την χθεσινή ημέρα, είχε προσθέσει στον απολογισμό της και στοιχεία των προηγούμενων ημερών.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 33η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Περιορίζεται, για δεύτερη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία, παράλληλα, προειδοποίησε τους πολίτες ότι αν σε δυο εβδομάδες τα κρούσματα αρχίσουν και πάλι να αυξάνονται, μπορεί να πρέπει να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που ίσχυσαν σε όλη την χώρα μέχρι τις 4 Μαίου.

ΗΠΑ: Ένα στα πέντε παιδιά υποσιτίζεται λόγω της πανδημίας

Τις ώρες αυτές, τέλος, εντατικοποιούνται οι επαφές των περιφερειών με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, για να αποφασιστεί αν, στις περιοχές με δείκτη μετάδοσης κοντά στο μηδέν, καφέ, εστιατόρια και κομμωτές θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ήδη από τις 18 Μαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top