Κορωνοϊός - Ευρώπη: Τα πρώτα κρούσματα σε δύο κρατίδια της Γερμανίας

Θετικοί στον ιό δύο άνδρες- Και δεύτερο κρούσμα στην Κροατία

Το ξενοδοχείο στα Κανάρια Νησιά όπου έχει αποκλειστεί μέχρι να ελεγχθούν για τον Covid-19 όλοι όσοι διαμένουν σ'αυτό

Ένας 47χρονος άνδρας είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και 16ο κρούσμα του Covid-19 στη Γερμανία, ενώ  ασθενής καταγράφηκε για πρώτη φορά και στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Κορωνοϊός: Βρέθηκε το φάρμακο για τον Covid-19;

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα BILD, ένα ζευγάρι από την περιοχή Χάινσμπεργκ πήγε στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα. Ο άνδρας έχει βρεθεί ήδη θετικός στον ιό και νοσηλεύεται πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της συζύγου του.

«Ύποπτη» θεωρείται και η περίπτωση ενός συγγενή του ζευγαριού από το Γκάιλενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο οποίος έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και οι δημόσιες υπηρεσίες στο Χάινσμπεργκ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Χάινσμπεργκ Στέφαν Πους ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι σήμερα θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, ενώ κλειστές για το κοινό θα παραμείνουν και οι δημόσιες υπηρεσίες. Παραμένουν ωστόσο ασαφείς οι συνθήκες υπό τις οποίες ήρθε σε επαφή με τον ιό ο 47χρονος άνδρας. 

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ, το πρώτο κρούσμα του Covid-19. Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα από την περιοχή Γκέπινγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Στουτγάρδη. Πιθανόν να μολύνθηκε με τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία.

Μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα στην Ευρώπη - Και δεύτερο κρούσμα στην Κροατία

Εν τω μεταξύ, η λίστα με τις χώρες της Ευρώπης, στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα, ολοένα και μεγαλώνει. Χθες προστέθηκε στη λίστα η Ελβετία, καθώς και τα πρώτα κρούσματα σε Κροατία και Αυστρία. Σήμερα, ο υπουργός Υγείας της Κροατίας έκανε γνωστό ότι υπάρχει κι άλλη μία επιβεβαιωμένη περίπτωση κορωνοϊού. Πρόκειται για τον αδελφό του νεαρού άνδρα που βρέθηκε θετικός στον COVID-19 χθες και νοσηλεύεται, με ήπια συμπτώματα της νόσου, σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» στο Ζάγκρεμπ. Η κοπέλα του νεαρού που υπεβλήθη σε εξετάσεις, είναι αρνητική στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ακόμα τέσσερις νεκροί στην Ιταλία - 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Την ίδια ώρα, η βόρεια Ιταλία μετρά 11 θανάτους εξαιτίας του Covid-19, καθώς υπέκυψαν χθες άλλα τέσσερα άτομα. Τα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει τα 325. Οι αρχές προχωρούν σε δραστικά μέτρα, ακυρώνοντας όλους τους  αγώνες μπάσκετ και επιτρέποντας τα ματς ποδοσφαίρου στις βόρειες περιοχές, να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Το Μιλάνο και άλλες περιοχές μοιάζουν με πόλη φάντασμα. Ο κόσμος παραμένει στα σπίτια του, τα μαγαζιά έχουν ερημώσει και οι δρόμοι είναι άδειοι.

Κανάρια Νησιά: «Θα χρειαστούν μέρες για να εξεταστούν όσοι διαμένουν στο ξενοδοχείο»

Ένα μεγάλο ξενοδοχείο στα Κανάρια Νησιά τέθηκε σε καραντίνα την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, μετά τη διαπίστωση ότι ένας Ιταλός γιατρός και η σύζυγός του που διέμεναν στο ξενοδοχείο διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας δήλωσε ότι θα χρειαστούν «μερικές μέρες» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Επειδή διέμεναν σε ξενοδοχείο, όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτό το ξενοδοχείο, δοκιμάζονται και εξετάζονται από τις ομάδες υγείας μας», δήλωσε ο Σαλβαδόρ Ιλά σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

«Αν δεν έχουν συμπτώματα, σύμφωνα με το πρωτόκολλό μας, θα είναι ελεύθερα, να κάνουν ό, τι θέλουν, αλλά θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να ελέγξουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός.

Ο γιατρός και η σύζυγός του έχουν μετακινηθεί σε χώρο απομόνωσης νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top