Βγήκε από το νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος

Η πολυτάραχη ζωή του και ο έρωτας με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Φίλιππος βγαίνει από το νοσοκομείο του Λονδίνου / AP Video

Βγήκε από το νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης ο πρίγκιπας Φίλιππος, όπου βρισκόταν από την περασμένη Παρασκευή, εξαιτίας μιας προϋπάρχουσας πάθησης που αντιμετώπιζε. 

Bρετανία: Μυστήριο με την κατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έκλεισε τα 98 του χρόνια τον Ιούνιο, εισήχθη στο νοσοκομείο Εδουάρδος Ζ΄ του κεντρικού Λονδίνου. Σύμφωνα με την Daily Mail, αντιμετώπιζε μια μορφή γρίπης ενώ υπέφερε και από μία «άσχημη πτώση», για την οποία το «παλάτι» δεν έδωσε λεπτομέρειες. 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, περικυκλωμένος από την προσωπική του ασφάλεια, βγήκε από το νοσοκομείο / AP Images

Ο Φίλιππος πρόκειται να συναντήσει την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Σάντριγχαμ. Η βασιλική οικογένεια συνηθίζει να ανταλλάσσει δώρα τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Φίλιππος σερβίρει αλκοόλ στους άνδρες.

Η πολυτάραχη ζωή του πρίγκιπα Φιλίππου

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου 1921. Το 1947, όταν ο βασιλιάς της Ελλάδας παραιτήθηκε, ο Φίλιππος, μωρό 18 μηνών, εγκατέλειψε για πάντα το ελληνικό έδαφος σε ένα κρεβάτι που φτιάχτηκε από χάρτινα κουτιά, πάνω σε ένα βρετανικό πλοίο.​​​​​​​

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μόλις 13 ετών όταν ερωτεύτηκε τον Φίλιππο, ο οποίος ήταν ο 18χρονος πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας. Η Ελισάβετ γοητεύτηκε κυρίως από τις αθλητικές του ικανότητες και το όμορφο παρουσιαστικό του.

Οι δυο τους είναι μακρινά ξαδέλφια, καθώς η μητέρα του, πριγκίπισσα Αλίκη, ήταν δισέγγονη της βασίλισσας Βικτόριας όπως και ο πατέρας της Ελισάβετ.

Στην περίοδο του πολέμου, ο Φίλιππος υπηρέτησε στο στόλο της Μεσογείου και του Ειρηνικού και σε ένα από τα γράμματα που αντάλλασαν έγραφε: «Έχοντας γλιτώσει στον πόλεμο και βλέποντας τη νίκη, μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουραστώ και να προσαρμοστώ. Κατάλαβα ότι έχω δοθεί στην αγάπη σου πλήρως και ανεπιφύλακτα. Κι αυτό κάνει ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου να μοιάζουν ασήμαντα». 

O πρίγκιπας Φίλιππος  έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ, στη Σκωτία το καλοκαίρι του 1946 και οι φήμες λένε ότι η «Lilibeth», δέχτηκε χωρίς καν να ρωτήσει τη γνώμη του βασιλιά Γεωργίου VI. Ο βασιλιάς αρχικά δεν ήθελε η κόρη του να παντρευτεί, αλλά τελικά έδωσε την συγκατάθεσή του όταν εκείνη έκλεισε τα 21.

Στιγμιότυπο από τον γάμο του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle / AP Images

Ο γάμος τους έγινε στο αβαείο του Γουεστμίνστερ στις 20 Νοεμβρίου 1947 και μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο σε όλο τον κόσμο. Η Ελισάβετ έμεινε έγκυος τρεις μήνες μετά την τελετή. Έκαναν τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο, την Ανν, τον Άντριου και τον Έντουαρντ.

Ο Φίλιππος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να μείνει για πάντα σε δεύτερο ρόλο όταν η Ελισάβετ έγινε το 1953, σε ηλικία 26 ετών, η νεότερη βασίλισσα του κόσμου. 

Από τον Αύγουστο του 2016, όταν γιόρτασε τα 95 χρόνια του, ο Φίλιππος εξέφρασε την επιθυμία να αποσυρθεί, εκτιμώντας ότι εκπλήρωσε τον ρόλο του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top