Έσεξ: Συνελήφθη ο οδηγός που έπεσε πάνω σε παιδιά

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης

Ο 51χρονος Τέρι Γκλόβερ είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο που σκόρπισε τον πανικό χθες το απόγευμα στο Έσεξ, με αποτέλεσμα ένα 12χρονο παιδί να χάσει τη ζωή του. 

Έσεξ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παιδιά - Ένα 12χρονο αγόρι νεκρό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Γκλόβερ αρχικά προσήχθη και μετά από λίγο συνελήφθη, αφού φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του. 

Ο 51χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στο Έσεξ

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως «τρομοκρατικό», αλλά εκτιμάται ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη και γι’ αυτό αντιμετωπίστηκε εξ αρχής ως έγκλημα. Τα κίνητρα που ώθησαν τον Γκλόβερ να πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω σε μικρά παιδιά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά αναμένεται να εξακριβωθούν από την ανάκριση. 

Η επίθεση σημειώθηκε στις 15:30, τοπική ώρα. Το ασημί Ford που οδηγούσε ο 51χρονος έπεσε πάνω σε παιδιά και ακολούθως πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. 

Ένα 12χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ έξι ακόμα άτομα, κυρίως ανήλικοι τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο 15χρονα αγόρια, ένας 13χρονος, μια 16χρονη, ένας 53χρονος και μια 23χρονη γυναίκα. 

Ένας πατέρας, δήλωσε πως το αυτοκίνητο πέρασε στο πεζοδρόμιο κι έπεσε πάνω στα παιδιά. Η φίλη της κόρης του αναπήδησε στο καπό, ενώ ένα άλλο αγοράκι χτυπήθηκε πολύ άσχημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top