Δολοφονία Ρωσία: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο ιστορικός Όλεγκ Σοκόλοφ

Τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί

Όλεγκ Σοκόλοφ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε την Παρασκευή ο 63χρονος ιστορικός, Όλεγκ Σοκόλοφ, κατά την αναπαράσταση της δολοφονίας της 24χρονης πρώην φοιτήτριας και ερωμένης του στο διαμέρισμά του. 

Δολοφονία Ρωσία: Ο ιστορικός ήθελε να τον αποκαλεί η ερωμένη του «άρχοντα»

Βίντεο: Η στιγμή που ο Ρώσος καθηγητής πετά το πτώμα της ερωμένης του

Ο δικηγόρος του Σοκόλοφ, Αλεξάντρ Ποτσούεφ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Υποστήριξε ότι «αυτή η απόπειρα, για την οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω τις λεπτομέρειες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο διαμέρισμά του, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναπαράστασης των γεγονότων», διευκρινίζοντας ότι η αστυνομική επέμβαση ήταν άμεση.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, που επικαλείται μια αστυνομική πηγή, ο Σοκόλοφ προσπάθησε να αρπάξει ένα ξιφίδιο, καθώς του είχαν αφαιρέσει τις χειροπέδες. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν να επέμβουν προτού χρησιμοποιήσει το όπλο.

Ρωσία:Με κλάματα στη δίκη ο ιστορικός-«Διαπληκτιστήκαμε και την πυροβόλησα»

Η επιτροπή έρευνας και οι σωφρονιστικές υπηρεσίες, σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε στα ρωσικά ΜΜΕ βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνει τον Όλεγκ Σοκόλοφ να πετά στον ποταμό Μόικα της Αγίας Πετρούπολης κομμάτια από το διαμελισμένο πτώμα της ερωμένης και πρώην φοιτήτριάς του. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top