Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Μαχαίρωσαν βουλευτή- Ήταν κατά των διαδηλώσεων

Δεν έχουν τέλος τα βίαια επεισόδια στις διαμαρτυρίες

Στο βίντεο του Reuters η προ δύο ημερών επίθεση με μαχαίρι στο Χονγκ Κονγκ με τρεις τραυματίες- Σκληρές εικόνες

H χαοτική κατάσταση συνεχίζεται στο Χονγκ Κονγκ και νέα επίθεση με μαχαίρι στέλνει στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά, έναν βουλευτή που τάσσεται υπέρ του Πεκίνου. 

Ο βουλευτής Τζούνιους Χο, ένα μέλος του προσωπικού του και ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομείο κατά την αστυνομία. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ως τώρα πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους.

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Δάγκωσε το αυτί πολιτικού και μαχαίρωσε ανθρώπους

Αντάλλασσε χειραψίες με αυτούς που ξυλοκόπησαν ειρηνικούς διαδηλωτές

Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι γνωστό. Ο Χο έγινε διαβόητος τον Ιούλιο, όταν καταγράφηκε σε βίντεο να ανταλλάσσει χαμογελαστός χειραψίες με φερόμενα ως μέλη «τριάδων» — συμμοριών του υποκόσμου — που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν ειρηνικούς διαδηλωτές.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να διαλύσει διαδηλωτές που φόραγαν μάσκες Γκάι Φοξ χθες.

Διαδηλωτής δάγκωσε βασικής προσωπικότητας του φιλοδημοκρατικού κινήματος

Πριν από δύο μέρες, διαδηλωτής δάγκωσε το αυτί του Άντριου Τσίου, βασικής προσωπικότητας του φιλοδημοκρατικού κινήματος, ενώ τρεις άνθρωποι από τους 30 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με τραύματα από μαχαίρι. 

Οι βίαιες διαδηλώσεις αποτελούν την πιο σοβαρή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Κινέζος πρόεδρος από το 2012

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί κατά της κυβέρνησης, με αφορμή κυβερνητικό σχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα, το οποίο μπήκε γρήγορα στο συρτάρι. Οι βίαιες διαδηλώσεις και οι βανδαλισμοί γενικεύθηκαν σε βαθμό που πλέον χαρακτηρίζονται η πιο σοβαρή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Οι διαδηλωτές απαιτούν μεταξύ άλλων να τερματιστεί αυτή που χαρακτηρίζουν ανάμιξη του Πεκίνου σε εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, να διενεργηθούν έρευνες για τα καταγγελθέντα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας, καθολικό δικαίωμα ψήφου, και πολλά άλλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top