Πείραμα: Δοκίμασαν τετραήμερη εργασία και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά!

Η ιδέα ανήκει στη Μicrosoft

εργαζόμενος που δουλεύει

Την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας δοκίμασε η Microsoft στην Ιαπωνία. Το σύνολο του προσωπικού της θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» (περίπου 2.300 άτομα) απαλλάχθηκε από την εργασία για πέντε συνεχόμενες Παρασκευές, χωρίς καμία περικοπή στη μισθοδοσία τους.

Τα θετικά αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Οι εργαζόμενοι όχι αύξησαν την παραγωγικότητά τους κατά 40% αλλά ένιωθαν και πιο χαρούμενοι.

Το «πείραμα» έγινε τον περασμένο Αύγουστο και πέτυχε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής που ανακοινώθηκαν τώρα, περισσότεροι από από εννέα στους δέκα εργαζόμενους (το 94%) δήλωσαν ότι προτιμούν τη μικρότερη εβδομάδα εργασίας και αυτό σε μια χώρα που φημίζεται για μια κουλτούρα σκληρής εργασίας και για τα ατελείωτα ωράρια της. 

Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 40% τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οι εργαζόμενοι είχαν 25% λιγότερο χρόνο απουσίας από τη δουλειά τους, ενώ μειώθηκε κατά 23% η κατανάλωση ηλεκτρισμού στα γραφεία και κατά 59% η χρήση χαρτιού για εκτύπωση.

 «Θέλω οι εργαζόμενοι να σκεφτούν και να έχουν εμπειρία τού πώς μπορούν να πετύχουν τα ίδια αποτελέσματα με 20% λιγότερο χρόνο εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Japan Τακούγια Χιράνο, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν» και την «Ουάσιγκτον Ποστ». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top