Η τραγική ιστορία 14χρονου στην Κύπρο: Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του

Φέρεται να ήταν σε απόγνωση επειδή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο

Νεαρός άνδρας κοιτά τον ορίζοντα

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος από την υπόθεση του θανάτου ενός 14χρονου. Τον ανήλικο βρήκε νεκρό ο ίδιος του ο πατέρας σε φάρμα που διατηρούσαν σε χωριό της Λευκωσίας και στην οποία εργαζόταν ο έφηβος.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ με τον θάνατο του 14χρονου να έχει μπει στο μικροσκόπιο των κοινωνικών υπηρεσιών της Κύπρου, οι οποίες διεξάγουν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο ανήλικος.

Εκ πρώτης όψεως, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί από τις αρχές, ενώ πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, αναφέρουν ότι το άτυχο παιδί αυτοκτόνησε. 

Ύποπτος ο θάνατος της Ιόλης: «Είχε γίνει απόμακρη» λέει ο αδελφός της

Θρίλερ με τον θάνατο της 26χρονης Ιόλης: Τη βρήκαν ημίγυμνη σε πάρκο

Η τραγική ιστορία που «κρυβόταν» πίσω από τον 14χρονο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο 14χρονος ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια της οικογένειας και φέρεται να βρισκόταν σε απόγνωση.

Ο λόγος ήταν ότι είχε εγκαταλείψει το σχολείο για να μπορεί να εργάζεται ώστε να συνεισφέρει οικονομικά και να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να προερχόταν από οικογένεια που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. 

«Να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του»

«Τραγικό συμβάν» χαρακτήρισε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, το θάνατο του 14χρονου παιδιού, εκφράζοντας την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του ανήλικου αγοριού. 

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κα. Κουρσουμπά είπε ότι αν ευσταθούν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή υπήρχαν ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα βίας στην οικογένεια του 14χρονου, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί αν οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν γι΄ αυτά κι αν γνώριζαν τί έπραξαν «για να μην έχουμε αυτό το τραγικό περιστατικό».

Η Επίτροπος είπε ότι οι Υπηρεσίες που είχαν την αρμοδιότητα να χειριστούν αυτά τα προβλήματα και να στηρίξουν την οικογένεια είναι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Ανέφερε ότι το Γραφείο της θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον αυτές οι υπηρεσίες ήταν ενήμερες και αν πρόσφεραν την ανάλογη στήριξη στην οικογένεια.   Είπε, επίσης, ότι το Γραφείο της δεν γνώριζε για αυτή την οικογένεια και πως αν γνώριζε θα προέβαινε στα ανάλογα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάλεσε, επίσης, τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στον τρόπο που καλύπτουν δημοσιογραφικά την υπόθεση.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top