Δανία: Έκρηξη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην Κοπεγχάγη

Η δεύτερη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από τοπικό αστυνομικό τμήμα στην Κοπεγχάγη όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Πρόκειται για την δεύτερη έκρηξη που σημειώνεται στην πρωτεύουσα της Δανίας σε διάστημα τεσσάρων ημερών, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το τμήμα της αστυνομίας στο Νόρεμπρο, ακριβώς έξω από το κέντρο της Κοπεγχάγης.

Την περασμένη Τρίτη ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί ελαφρά από έκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ έξω από το κτίριο της Εφορίας στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία σημείωσε ότι επρόκειτο για μια σκόπιμη επίθεση.

Η έκρηξη της Τρίτης σημειώθηκε στην κύρια είσοδο του κτιρίου της Δανέζικης Φορολογικής Υπηρεσίας στο Νόρντχαβν, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από το κέντρο της Κοπεγχάγης. 

«Κάποιος το έκανε αυτό σκοπίμως. Δεν ήταν ατύχημα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Γιόργκεν Μπέργκεν Σκοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Η Δανέζα πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν δήλωσε την ίδια ημέρα ότι η έκρηξη στην Εφορία ήταν «πολύ ισχυρή».«Πλήττει την αίσθηση ασφάλειας που έχουμε όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στο κέντρο της πρωτεύουσάς μας, οπότε το βλέπουμε με μεγάλη σοβαρότητα», σημείωσε η Φρέντερικσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι σοβαρές επιθέσεις και η βία είναι κάτι το σπάνιο στη μικρή αυτή χώρα των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία υπερηφανεύεται για την ασφάλειά της και την κοινωνική της ανοχή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top