Ρεκόρ για τον τουρισμό στα Ιεροσόλυμα

Η επισκεψιμότητα των Κινέζων αυξήθηκε κατά 1600%

Χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να πλημμυρίσουν τα Ιεροσόλυμα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επίπεδα ρεκόρ! Φαίνεται ότι οι πιστοί στρέφονται όλο και περισσότερο στη θρησκεία.

Τα Ιεροσόλυμα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις Άγιες ημέρες. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου φτάνουν στο Ισραήλ. Έλληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι και ορθόδοξοι από όλο τον πλανήτη προσδοκούν το θαύμα.

Άλλοι κάνουν πραγματικότητα ένα ταξίδι ζωής μετατρέποντας το Ισραήλ σε τουριστικό προορισμό.

Μόνο το 2018 περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη χώρα και περισσότεροι από 75.000 μόνο τις ημέρες του Πάσχα. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ φέτος. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι την περίοδο 2009-2017, η επισκεψιμότητα των Κινέζων αυξήθηκε κατά 1600% και μάλιστα πολλοί έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό. 

Συνύπαρξη τριών λαών

Στα Ιεροσόλυμα συνυπάρχουν τρία μνημεία από τρεις διαφορετικές θρησκείες. Ο Ναός της Αναστάσεως που είναι ο ιερότερος τόπος για τον χριστιανισμό, το Τείχος των Δακρύων- ο ιερός τόπος των Εβραίων και ο Θόλος του Βράχου που αποτελεί μέρος του συμπλέγματος θρησκευτικής σημασίας για τους μουσουλμάνους μαζί με το Τέμενος Αλ Ακσά. Κάθε μνημείο και μια ιστορία. 

Τα Ιεροσόλυμα είναι η ιερή πόλη στην οποία στρέφεται η σκέψη όλων των Ορθόδοξων, ειδικά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας με το μυαλό στον Γολγοθά που ανέβηκε ο Ιησούς μέχρι να φτάσει η ημέρα της Ανάστασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top