Κωνσταντινούπολη: Αυτό είναι το νέο φαραωνικό αεροδρόμιο του Ερντογάν

Τα εγκαίνια του Istanbul Airport έγιναν το Σάββατο

νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, Istanbul Airport, πραγματοποιήθηκαν χθες μετά την ολοκλήρωση της «Μεγάλης Μετακόμισης», όπως αποκαλείτο, η μεταφορά εξοπλισμού από το, πλέον, παλιό αεροδρόμιο  Ataturk στο Istanbul Airport.

 

 

Η μετακόμιση ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε μέσα σε 45 ώρες. Για την μεταφορά χρησιμοποιήθηκαν 707 φορτηγά και 800 εργαζόμενοι, ολοκληρώνοντας το έργο γρηγορότερα από το αναμενόμενο, όπως αναφέρει η εταιρεία.

νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

(AP Photo/Lefteris Pitarakis)

«Σήμερα στο νέο σπίτι μας, ανοίγουμε τις πόρτες σε μία νέα περιπέτεια και σαν πρώτη πτήση πετάμε στην πρωτεύουσα μας για ακόμη μία φορά», δήλωσε ο Ιλκέρ Αϊτσί, πρόεδρος της Turkish Airlines.

 

 

Κατά τη διάρκεια της μετακόμισης μεταφέρθηκαν δέκα χιλιάδες εξαρτήματα και κομμάτια εξοπλισμού, συνολικού βάρους 47 χιλιάδων τόνων, όπως αναφέρει tweet της εταιρείας.

νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

(AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Η πρώτη πτέρυγα του αεροδρομίου, με ετήσια χωρητικότητα 90 εκατομμυρίων επιβατών, εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

(AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Όταν ολοκληρωθούν όλα τα στάδια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, τα οποία αναμένoνται μέχρι το 2028, θα μπορεί να φιλοξενήσει 200 εκατομμύρια επιβάτες. Το Istanbul Airport αναμένεται να αποτελέσει κόμβο για πολλές πτήσεις, εξυπηρετώντας πάνω από 350 προορισμούς παγκοσμίως.

Κωνσταντινούπολη: Νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων θα ζητήσει το κυβερνών κόμμα

Νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή θα ζητήσει το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της αναμέτρησης χάνει την πόλη.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, δήλωσε πως το Σάββατο κατατέθηκε αίτημα στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε μία από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης. «Σήμερα, θα ζητήσουμε από την YSK, μέσω του επαρχιακού παραρτήματός της, νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στο σύνολο των (υπόλοιπων) περιφερειών, στις 38 περιφέρειες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο πρόεδρος Ερντογάν υπέστη σημαντικές ήττες στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής: η αντιπολίτευση κέρδισε στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, στις οποίες το AKP και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του διατηρούσαν τα ηνία εδώ και 25 χρόνια. Καταγγέλλοντας «κατάφωρες παρατυπίες» στη διάρκεια της ψηφοφορίας, το AKP είχε καταθέσει στην αρχή της εβδομάδας μια πρώτη προσφυγή ζητώντας νέα μερική καταμέτρηση, κυρίως των ψηφοδελτίων που προσμετρήθηκαν στα άκυρα.

Νέα μερική καταμέτρηση διεξάγεται επίσης στην Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται καθαρά σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top