Δάσκαλος δηλητηρίασε μαθητές του σε νηπιαγωγείο με νιτρικό νάτριο

Έστειλε 23 μικρά παιδιά στο νοσοκομείο

μαθητές στην Κίνα

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε έναν δάσκαλο στην Κίνα, ο οποίος κατηγορείται ότι δηλητηρίασε του μαθητές του στο νηπιαγωγείο, όπου δίδασκε, με αποτέλεσμα να στείλει 23 μικρά παιδιά στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο δάσκαλος, για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, έριξε στο πρωινό των παιδιών νιτρικό νάτριο. Τα παιδάκια, αφού έφαγαν το πρωινό τους, άρχισαν να κάνουν εμετούς, ενώ κάποια από αυτά λιποθύμησαν. 

Το περιστατικό έγινε στις 27 Μαρτίου, όμως ένα παιδάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Πέντε ακόμα παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση. 

Οι γονείς ενημερώθηκαν για το περιστατικό, αφού τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου. 

Το νιτρικό νάτριο είναι ένα χημικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των κρεάτων, όμως είναι τοξικό όταν καταναλώνεται μόνο του. 

Μάλιστα το περιστατικό έγινε λίγες μέρες πριν τεθεί σε ισχύ οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία ζητά από τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές τους, μετά από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας. 

Τον Μάρτιο 36 μαθητές χρειάστηκε να νοσηλευθούν αφού κατανάλωσαν μουχλιασμένη τροφή σε ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.  

Εξαιτίας του σκανδάλου αποπέμφθηκε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.   

Οι φωτογραφίες από μουχλιασμένο ψωμί, χαλασμένο κρέας και ψάρι που ανήρτησαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου αυτού στο διαδίκτυο προκάλεσαν στην Κίνα συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη διατροφική ασφάλεια.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top